Четирикратният световен шампион по снукър и носител на общо 30

...
Четирикратният световен шампион по снукър и носител на общо 30
Коментари Харесай

Да биеш по навик

Четирикратният международен първенец по снукър и притежател на общо 30 ранкинг трофеи Джон Хигинс продължава да бъде прекомерно висока летва за сънародника си Антъни Макгил. Вълшебника от Уишоу съкруши с 4:2 международния номер 16, с което се класира на четвъртфиналите на Румънския Мастърс - шампионата в Букурещ отвън ранкинг системата.

Това е четвърта поредна победа този сезон на Хигинс над Макгил, откакто го надделя още във финала на Откритото състезание на Индия, в “Шампион на шампионите” и в “Мастърс”. Обнадеждаващ за Хигинс е фактът, че той ще срещне същия противник в 1 кръг на идния от 19 март “Шампионат на играчите”.
Макгил поведе в резултата в румънската столица с брейк от 64, само че Хигинс отговори уместно със серии от 82 и 94 за 2:1. Съперникът му продължи положителната замяна на точкови серии с такава на стойност 85, с цел да възвърне паритета, само че оттова нататък Хигинс завоюва два следващи фрейма за крайното 4:2.

John Higgins beats Anthony McGill 4 - 2#snooker #RomanianMasters #Round1 pic.twitter.com/Zga9ockqFN
— Bozena Kucharska (@lovselby) March 15, 2018
Хигинс ще се изправи против Райън Дей на четвъртфиналите, откакто уелсецът в профил Бари Хоукинс също с резултат 4:2. Дей реализира поврат от 1:2, като направи топ брейк от 76.

Ето ги ясните досега 1/4-финални дуели:

Уенбо Лян - Стюърт Бингам
Али Картър - Стивън Магуайър
Джон Хигинс - Райън Дей

оставащи за изиграване 1/8-финални конфликти:

Джъд Тръмп - Люка Бресел
Марк Алън - Кайрън Уислън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР