Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по

...
Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по
Коментари Харесай

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина по време на тестове

Четирикратният рали първенец на България Мирослав Ангелов почина през днешния ден по време на проби на макадам покрай Шумен, заяви.

Неговият навигатор Георги Гаджев е в болничното заведение в Шумен в устойчиво положение, с фрактура на таза и е в схващане. Навигаторът е в реанимация за в допълнение наблюдаване, като към този момент е съумял да приказва с най-близките си.

Катастрофата по време на втория ден от тестванията е станала на дълга права и с доста висока скорост, като спортният автомобил на Ангелов и Гаджев се е блъснал челно в бетонна стена. След удара колата се е запалила, а Гаджев е съумял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за жалост е умрял по-късно в болничното заведение от вътрешните пострадвания, които е получил при удара.

Ангелов стартира в петък двудневни проби на макадам с някогашния фабричен водач на Мицубиши в WRC Кристиан Солберг, като имаше концепция да кара в Световния рали шампионат следващата година в група WRC2.

Този уикенд Миро трябваше да реши дали да взе участие в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам и също по този начин смяташе, че по време на рали " Япония ", с което приключва сезона в WRC, да разгласи, че възнамерява да кара с стратегия от 7 ралита в WRC2 следващата година.

Today happened the worst nightmare as a coach. I was not in the car. Miroslav hit in straight line a concrete block, for an unknown reason, the impact was extremely big. Unfortunately Miroslav lost his life later in the hospital
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР