Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум пострада тежко

...
Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум пострада тежко
Коментари Харесай

Фрум изпитал нечовешки болки, ударът в стената бил със 65 км/ч

Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум пострада тежко по време в навечерието на най-голямото съревнование в шосейното колоездене и няма да може да се опита да завоюва пета купа.
 Крис Фрум счупи крайник, пропуща Тур дьо Франс
Британецът се блъсна с висока скорост от порядъка на 60-65 км/ч в стена по време на опознавателна обиколка преди бягането по часовник в критериума Дофине. Той е със счупена бедрена кост, има фрактури на таза и ребрата.

Според медицински експерти болките, които е изпитал са били безчовечен. Главният хирург ортопед на Тур дьо Франс изрази мнение, че британецът е претърпял и огромна кръвозагуба от към 1-1,5 литра кръв.

Фрум беше превозен с хеликоптер в болница, а в негово отстъствие профилът му в Туитър беше стихотворец от неговата брачна половинка и управител Мишел. Последната информация от нея е, че той е в хирургията, където се правят интервенции на многочислените му счупвания. Информацията е от 21 часа в сряда, като Мишел Фрум дава обещание да разгласява ново известие на сутринта, когато има повече информация.

Случилото се с Фрум е голяма покруса за него и лишава Тур дьо Франс от един от любимците за победа. От тима му INEOS застанаха компактно зад него в този сложен миг и подсигуряваха, че ще окажат цялостно подпомагане за лекуването и възобновяване.

В негово неявяване се чака лидерската роля да поеме Герайнт Томас, който завоюва Тура преди година.



Травмата на Фрум е най-сериозната в досегашната му кариера. Другите по-сериозни произшествия с него са през 2014 година, когато пада по време на петия стадий на Тур дьо Франс и чупи китка, откакто към този момент е падал три пъти в течение на надпреварата. Той не може да продължи и по този начин сдава короната, която е спечелил в предходната година.

През 2015 година по време на 11-ия стадий на Обиколката на Испания По време на единадесетия стадий след рухване, Фрум се блъска в дървена преграда малко преди началото на последното нанагорнище за деня.

Въпреки това той приключва стадия, само че на идващия ден би трябвало да напусне надпреварата, откакто се открива, че има строшаване на кост в ходилото на десния крайник. Това поставя завършек на сезона му, а през идната година се завръща още веднъж мощен и печели Тура за повторно в кариерата си.

" Крис би трябвало да се върне по-силен отвсякога ", разяснява съотборникът му Воут Поелс, който е станал очевидец на конфликта му в стената. По думите му мощен ентусиазъм напразно е отклонил Фрум от траекторията и е последвал удара.

Феновете на колоезденето обаче са уверени, че случаят няма да повлияе на решимостта му да се опита да грабне мечтаната пета купа от Тура и да се причисли към елитния клуб от едвам четирима колоездачи, които са успявали да реализират това преди него (б.р. с огромното изключение на Ланс Армстронг, чийто седем трофеи бяха отнети).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР