Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекратява кариерата

...
Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекратява кариерата
Коментари Харесай

Четирикратна световна шампионка по художествена гимнастика прекрати кариерата си

Четирикратната международна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова приключва кариерата си, разгласи самата тя пред организация ТАСС. Освен че е четирикратна шампионка на планетата, Солдатова е и три пъти европейска златна медалистка. Но на 8-и септември 2019-а година по време на кръг от Световната купа в Португалия тя загуби схващане, което беше сигнал за здравословни проблеми. Не беше ясно какви тъкмо са действителните аргументи, само че тя пропусна и Световното състезание в Баку от 16-и до 22-и септември и по-късно направи пауза в кариерата.

" Днес, 24-и декември, публично разгласявам края на своята спортна кариера. Това беше един прелестен, дълъг път от 16 години, съобщи 22-годишната Солдатова. По този път срещнах и се сблъсках с доста неща, само че в този момент желая да си припомням единствено хубавите. Няма защо да скърбя, няма и защо да скърбя. Постигнах толкоз, колкото в детството си не съм и мечтала. На 6 годинки едно малко момиченце с майка си и брат си отиде да търси залата по спортна гимнастика, само че се оказа, че сме влезнали в тази по художествена. Кой да знае тогава, че тази неточност дефинира ориста ми за години напред и целият ми живот, споделя още Солдатова.
Също по този начин тя прибавя, че няма нищо срещу да продължи работата си в този спорт, само че още не знае в каква роля. Накрая тя показва признателност на всичките си треньорки, с които е работила през годините.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР