Четирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек спечели

...
Четирикратната победителка в турнирите от Големия Шлем Ига Швьонтек спечели
Коментари Харесай

Ига Швьонтек спечели Финалния турнир на WTA в Канкун и ще се завърне на върха в световната ранглиста

Четирикратната победителка в шампионатите от Големия Шлем Ига Швьонтек завоюва купата на Финалния шампионат на WTA в Канкун (Мексико) с награден фонд 9 милиона $.

На финала полякинята победи Джесика Пегула (САЩ) с 6:1, 6:0 за към час на корта. Така тя ще се завърне на върха в международната класация и ще приключи годината като номер 1 за втори следващ сезон.

" Да съм още веднъж на върха сигурно е сбъдната фантазия. Бих споделил, че не чаках това тъкмо в този момент, този сезон. Надявах се, че може би идната година ще бъде моята година, само че когато работите настойчиво и се фокусирате върху верните неща най-после всичко се случва. Наистина съм доста щастлива ", сподели Швьонтек.

След като отпадна в четвъртия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати, където отстъпи мястото си като номер 1 в ранглистата, полякинята завоюва купите в Пекин и в Канкун, а също така има серия от 12 победи в 13 мача, в това число 11 следващи.

На финала Швьонтек загуби единствено един сет и доминираше напълно. Тя завоюва 17-и трофей в кариерата си, а в Канкун загуби единствено 20 гейма - най-доминиращото показване в шампионата, откогато груповата фаза беше въведена още веднъж през 2003 година. Предишният връх се държеше от Серина Уилямс, която загуби 32 гейма през 2012-а.

Изправяйки се против Пегула за четвърти път този сезон, 22-годишната Швьонтек записа пети триумф в общо осем мача против американката, която я победи два пъти тази година. Полякинята завоюва първата си купа за сезона в Доха, като загуби единствено три гейма на финала против Пегула.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР