Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс намекна за

...
Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс намекна за
Коментари Харесай

Симон Байлс е готова да се оттегли от гимнастиката |

Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс загатна за допустимо отричане от спорта поради проблемите с психологичното ѝ здраве. Байлс взе участие на олимпийските игри в Токио по-рано тази година, само че се отдръпна от отборния край с отбора на Съединени американски щати, както и от самостоятелния многобой и финалите на земя, прескок и смесена успоредка, изтъквайки същата причина.

24-годишната гимнастичка разкри в изявление пред американското издание US Weekly, че би се отказала от спорта, в случай че не може се оправи с проблемите си.

" Психическият аспект несъмнено изигра роля в Токио. Това не е нещо, което можеш да пренебрегнеш. Ако съумея да държа обстановката под надзор, бих желала да упражнявам още веднъж. Но, в случай че това ми коства спокойствието, ще се откажа ", съобщи Симон Байлс.

" Дори това да се случи ще съм в мир със себе си, тъй като към този момент претърпях доста и реализирах доста ", добави Байлс.

Тя се оплаква също от неналичието на задоволително поддръжка от страна на американската федерация по гимнастика, която е усложнила обстановката й. Байлс беше разпитвана през септември дружно с още четири гимнастички от националния тим на Съединени американски щати по скандалния случай с някогашния доктор на федерацията Лари Насър, който е упрекнат в полово посягане върху над 300 дами, в това число и Байлс, под прикритието на “медицински грижи ”.

“Продължавам да пострадвам от това, тъй като никой не направи нужното, с цел да ни отбрани.

“Обичам спорта и хората в него, само че съм подготвена да се отдръпва, с цел да предпазя себе си ”, споделя още Байлс.
View this post on Instagram

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР