Четиригодишното момченце от Киев, което родителите издирваха в социалните мрежи

...
Четиригодишното момченце от Киев, което родителите издирваха в социалните мрежи
Коментари Харесай

Саша от Киев, когото родителите обявиха за издирване, е открит мъртъв |

Четиригодишното момченце от Киев, което родителите издирваха в обществените мрежи от седмици, е намерено мъртво. За това заяви майката на детето в профила си във Facebook.

Александър бил при баба си, когато почнал обстрел над Киев. Възрастната жена била открита мъртва, само че от детето нямало диря. В опит да го открият родителите му разгласиха негова фотография с молба, в случай че някой го види, да им заяви. Те допускаха, че детето се е изгубило или е било отвлечено и изведено зад граница. 

Постът беше споделен в обществените мрежи у нас и въпреки широкия отзив новини за момченцето нямаше.



Преди часове, майката на детето разгласява пост, в който заяви, че е било открито мъртво:

" Днес открихме тялото на Саша. Благодаря на всички, които помогнаха в търсенето, благодаря на всички за вашите молебствия и религия, благодаря за вашата поддръжка. Благодарение на вас съумях да открия детето си. Саша, дребното ни ангелче към този момент е на небето.

Днес душата му откри покой... "



От началото на войната комисариатът на Организация на обединените нации по правата на индивида е документирал повече от 100 деца, убити по време на спора, а други 134 деца са ранени. Истинският им брой евентуално ще бъде доста по-висок.

По данни на Организация на обединените нации половината от всички бежанци от Украйна са деца. Повече от 1,1 милиона деца са пристигнали в Полша, стотици хиляди са пресекли границите на Румъния, Молдова, Унгария, Словакия и Чехия. Една трета от приютените у нас близо 66 хиляди украински бежанци са деца. По данни на УНИЦЕФ повече от 2,5 милиона деца са били вътрешно разселени в Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР