ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСър Дейвид Атънбъро на 93Днес един от най-големите

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСър Дейвид Атънбъро на 93Днес един от най-големите
Коментари Харесай

4+1 | За дългия и продуктивен живот на сър Дейвид Атънбъро, как промяната в климата влияе на Близкия изток и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Сър Дейвид Атънбъро на 93

Днес един от най-големите пионери на естествената консервация и модерната телевизия - сър Дейвид Атънбъро, става на 93 години. Атънбъро е бащата на научно-популярните излъчвания за природата, като първоначално стартира от чистото предпочитание да снима най-неизвестните глъбини на природата. С времето той се трансформира във значим глас за запазване на околната среда и е декларирал, че ще продължи да се бори за идеята до гибелта си. Можете да научите повече за живота му тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Арабският свят и смяната в климата
Апатията към смяната в климата в Близкия изток и Северна Африка е забележима, макар че двата района ще бъдат най-силно и най-рано наранени. Реки, които единствено преди 10 години са течали през цялата година, в този момент пресъхват през лятото, а сушата вреди на фермерите в двата района от ден на ден всяка година. Ако смяната в климата продължи да се утежнява, компликациите за Близкия изток ще стават все по-големи. Прочетете повече тук.

Не бъдете признателни, че баща един път е измил чиниите
Жените не би трябвало да са признателни на мъжете, че са благоволили да си мръднат пръста за някаква част от работата в семейството. Идеята, че мъжът е приключил някакво знамение, като е поел 35% от домакинската работа, е остаряла и пречи на същинското тъждество. Все отново в модерния свят дамите и мъжете работят на равнопоставени позиции и с съвсем идентични часове, равенството и в работата у дома би трябвало да бъде обикновено и предстоящо. Прочетете повече тук.

Опасностите при краткосрочното мислене
В политиката основната мярка за време е продължителността на един мандат, в модата и културата е сезонът, за корпорациите е тримесечието, в интернет е броени минути, а на финансовите пазари - броени секунди. Подобен вид мислене води до проблеми обаче - в случай че постоянно си запъхтян, справяйки се с сегашното или напълно близкото бъдеще, не ти остава време да мислиш в дълготраен проект. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Икономика, данни и сексизъм

Младата икономистка Алис Лу е била единствено бакалавър в Университета в Бъркли, когато научава за неизвестен конгрес за клюки при търсене на работа в стопанската система. Лу преглежда форума и бързо открива сексистски полемики във всяка негова част. Друг човек би си споделил: " Този конгрес е сексистски. " Лу обаче се интересува от данни и взема решение да организира статистически опит с този и доста други конгреси за икономисти в изследване, което демонстрира неловко огледало за държанието на мъжете в цялата сфера. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР