ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСам в космоса - последният съветски гражданинКосмонавтът Сергей

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСам в космоса - последният съветски гражданинКосмонавтът Сергей
Коментари Харесай

4+1 | За забравеният в космоса съветски космонавт, за безизходицата на китайските вътрешни мигранти и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Сам в космоса - последният руски жител
Космонавтът Сергей Крикалев е жител на галактическата станция " Мир " тъкмо сега, когато Съветският съюз се разпада. Така той остава в орбита към Земята двойно по-дълго от плануваното, защото страната, която би трябвало да го върне назад, към този момент не съществува. Така Крикалев си заслужва прякора " последният жител на Съюз на съветските социалистически републики ". Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Нещастните китайски вътрешни мигранти
През последните десетилетия 850 милиона китайци са излезли от безспорната беднотия - героизъм, именуван китайското икономическо знамение. Това става допустимо с преместването на милиони хора от провинцията в индустриализирани градове. Сега обаче се оказва, че обществената подвижност на тези вътрешни мигранти е нулева, а потреблението им даже се понижава. Прочетете повече тук.

Гугъл в борба с световното стопляне
Първата стъпка в битка с въглеродните излъчвания е самото им премерване. Хиляди градове по света са декларирали желание да подхващат ограничения против нездравословните излъчвания, само че обещанието е друго от действието. Гугъл възнамерява да даде инструмент, който да имерва равнището на въглеродни излъчвания на самостоятелните градове, както и да демонстрира други значими географски данни. Прочетете повече в The Atlantic.

Училища за двуезичност?
Двуезичните деца се развиват със същата скорост като едноезичните, само че речникът им е разпределен сред два езика и постоянно вършат неточности, до момента в който приказват и пишат. Това обаче се почиства с порастването, а данните демонстрират, че двуезичните доста по-лесно учат и усвояват спомагателни езици. Във Англия това е довело на мода двуезични учебни заведения, които учат децата на два езика от допустимо най-ранна възраст - дали обаче това е същото като да бъде отгледано детето от двуезични родители. Прочетете повече в списание " 1843 ".

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Трябва ли Amazon да бъде разпарчетосана?

За последните 14 месеца, Amazon е удвоила пазарната си капитализация до към 800 милиарда $, а Джеф Безос публично е най-богатият човек в света. По доста способи Amazon може да бъде считана за популярен образец на американските компании, като води революцията в самия метод, по който хората употребяват търговията и улеснява стотици милиони консуматори. От друга страна, Amazon към този момент има подобен мащаб на снабдяването, че доста регулатори се тревожат, че би трябвало да се подхващат анти-монополни ограничения против компанията. Слушайте повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР