Четири села в община Свищов вече са с обявено безсрочно

...
Четири села в община Свищов вече са с обявено безсрочно
Коментари Харесай

Четири села в община Свищов вече са в безсрочно бедствено положение заради безводие

Четири села в община Свищов към този момент са с оповестено безсрочно бедствено състояние поради проблемите с водоснабдяването. Към Овча могила от през днешния ден - поради повреда с довеждащия тръбопровод и проблеми с водоподаването, кметът на Свищов издаде заповед за оповестяване на бедствено състояние за неопределен срок и за селата Червена, Александрово и Горна Студена. >  Овча могила от през днешния ден се раздават 20 хиляди литра бутилирана питейно вода, обезпечена от Държавния запас. Въведен е фрапантен режим на водоподаване през ден като вода има единствено от 8:00 до 17:00 часа. 
Заради задълбочилия се проблем с водоснабдяването на селата Червена, Горна Студена и Александрово от през днешния ден и те са в безсрочно бедствено състояние. Проблемите са с водопроводите. Има направени планове, които са предадени за финансиране, само че втора година няма решение по тях, разяснява за БНР кметът на община Свищов Генчо Генчев: 
" Три плана на селата Червена, Горна Студена и Александрово също са входирани към Министерството на районното развиване, бранш " Води ", само че и там стоят " на трупчета " и чакат утвърждението на някой. Необходими са близо три милиона лв. за население от към три хиляди души и за към хиляда и петстотин животни ".  
Предстои от Държавния запас да се желае още бутилирана питейна вода и за новите три бедстващи села в Свищовско.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР