Четири паралелки в столичното 107-о основно училище Хан Крум“ ще

...
Четири паралелки в столичното 107-о основно училище Хан Крум“ ще
Коментари Харесай

4 класа от столично училище под карантина


Четири паралелки в столичното 107-о главно учебно заведение „ Хан Крум “ ще бъдат под карантина в идващите 14 дни, заради контакт на учениците със инфектиран преподавател с Covid-19, заяви БНР. Общо трима души от педагогическия личен състав на образователното заведение са с позитивни резултати.

Двама от инфектираните преподавател и са били в болничен от 14-и септември и не са имали контакт с учениците. Третият инфектиран преподавател е бил на работа през миналите дни, изясни за БНР шефът на 107 ОУ Данко Калъпиш:

" Днес получих информация от сътрудник с позитивен тест. Имам още двама сътрудници, които са с позитивни резултати, които от 14 са в болнични. Колега почувствал признаци, самофинансирал се и си направил тест. И от през днешния ден са под карантина 4 класа в прогимназиален стадий - 7а кл, 6б, 6г и 5в клас ".

Двама от инфектираните преподавател и са без признаци.

" Една от колежките, която не е била в контакт с деца, с температура, колежката, която е била в контакт с деца с доста леко неразположение ".

Целият личен състав на образователното заведение ще бъде тестван в понеделник, сподели още Калъпиш:

 

" Все още премислям дали да не разглася един ден за неучебен, с цел да може да са по-спокойни деца и родители. Ще координирам решението си с началника на районно ръководство ".

 

Учениците от четирите паралелки , които са под карантина , минават на отдалечено образование.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР