Четири мерки за повишаване на конкуренцията в търговията с горива

...
Четири мерки за повишаване на конкуренцията в търговията с горива
Коментари Харесай

“Демократична България” с 4 мерки за намаляване на цените на горивата

Четири ограничения за повишение на конкуренцията в търговията с горива предлага “Демократична България ”.

Те бяха оповестени в на брифинг в Народното събрание от депутатите Мартин Димитров, Георги Ганев и Христо Иванов, като крайната цел е цените на горивата при крайния консуматор да намалеят.

“Демократична България ” внесе в деловодството на Народното събрание на промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, с които всеки складодържател на горива се задължава да рапортува до 19 ч. всеки ден свободните пазарни потенциали, разгласи Мартин Димитров. Според наредбите на плана, на идващия ден митниците би трябвало да афишират на уебстраницата си всички свободни складови потенциали.

“Сега складодържателите могат да афишират когато и където си желаят свободните потенциали. Това ще сътвори бистрота, конкуренция, по-широк достъп и по-ниски цени, откакто се усили конкуренцията ”, сподели Димитров.

По думите му, събрани са подписи от представители на всички парламентарни групи, тъй че законопроектът да може да събере нужните 121 гласа в пленарна зала, в която чака да влезе идните седмици.

Втората мярка на “Демократична България ” е да проработи комисията за следствие на “Лукойл Нефтохим Бургас ”, която трябваше да влезе към комисията за газовите доставки, която така и така не е натоварена.

Трета мярка е промяна на представителя на страната в “Лукойл Нефтохим Бургас ”. Министърът на енергетиката ни даде заричане това да се случи през този месец, сподели Димитров.

Четвъртата мярка е промяна състава на Комисията за защита на конкуренцията.

“Ако има конкурентен напън, не може на някой, чиито разноски са паднали примерно с 30%, да не смъква цените. А органът, който дава отговор за това да има подобен напън, е Комисия за защита на конкуренцията ”, сподели Георги Ганев, като добави, че за последните 2 години тя е направила една единствена инспекция в бранша.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов предизвести, че опитите за преустановяване активността на този парламент ще доведат и до опазване състава на Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР