Четири изкуствени острова ще бъдат изградени край Варна, курортните комплекси

...
Четири изкуствени острова ще бъдат изградени край Варна, курортните комплекси
Коментари Харесай

Държавата ще гради четири изкуствени острова край Варна

Четири изкуствени острова ще бъдат построени край Варна, курортните комплекси " Св. Св. Константин и Елена " и " Златни пясъци ". Това заяви през днешния ден основният проектант на община Варна Виктор Бузев. Според него островите щели да бъдат част от брегоукрепителните уреди по крайбрежието.

Размерите и формата им следва да бъдат конкретизирани. " Нашата задача е да маркираме в проектите такава опция, в тази ситуация – против някогашния минерален басейн на тогавашния курорт " Дружба " ( " Св. Св. Константин и Елена ", бел. ред.). След като островът бъде построен, ще допуснем строителството на яхтено пристанище и възможен подводен ресторант ", сподели Бузев.

Според проектите още три острова щели да се появят пред " Златни пясъци ". Други ще бъдат завършени във Варненското езеро, само че тяхната цел щяла да е " екологична ". Те трябвало да предложат терени за нови местообитания на предпазени типове.

" Този метод не е нов за света, най-масирано се ползва в Холандия, която е водеща в отвоюването на територия от морето ", сподели още основният проектант на Варна.

Посочването на мястото за първия остров с яхтено пристанище и подводен ресторант може и да не е инцидентен. В момента върху терена на тогавашния " минерален басейн в " Дружба " (според Виктор Бузев) сдружението " Св. св. Константин и Елена холдинг " строи петзвезден хотел с балнеоложки център. Той ще се намира единствено на стотина метра от морския бряг и ще е с разгъната застроена повърхност от близо 19.5 хиляди кв.м.

" Инвестицията се осъществя взаимно с " Карачи " АД, дъщерно сдружение на " Св. св. Константин и Елена холдинг " АД ", оповестиха преди време от компанията. Тя експлоатира яхтено пристанище Балчик посредством дъщерното си сдружение " Консорциум Марина - Балчик " АД въз основата на концесионен контракт с община Балчик от 2006 година


© Дневник

Имотът, появил се върху терен на тогавашния минерален басейн в курорта " Св. Св. Константин и Елена ".

Междувременно върху част от терена и на самата морска граница към този момент се появи солидна първокласна строго охранявана сграда. Достъпът до нея и морския бряг в региона, който е изключителна държавна благосъстоятелност, е безусловно стеснен. По непотвърдена информация собствеността й се свързва с компанията " Хидрострой ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР