Четири години след незаконното анексиране на Автономна република Крим и

...
Четири години след незаконното анексиране на Автономна република Крим и
Коментари Харесай

Могерини с деклрация по повод на 4-ата годишнина от незаконното анексиране на Крим

Четири години след противозаконното анексиране на Автономна република Крим и град Севастопол от Руската федерация Европейският съюз остава твърдо зает с въпроса за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Това се споделя в декларация на първия посланик на Европейския съюз във връзка на 4-ата годишнина от противозаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация, оповестиха от пресцентъра на представителството на Европейската комисия в България. Публикуваме деклрацията без редакторска интервенция:

"Европейският съюз акцентира още веднъж, че не признава и продължава да осъжда това нарушаване на интернационалното право. То продължава да бъде директно предизвикателство за интернационалната сигурност със съществени последствия за интернационалния юридически ред, който пази единството и суверенитета на всички страни.

Европейският съюз остава зает с цялостното използване на политиката си на непризнаване, включително чрез ограничаващи ограничения. Европейски Съюз приканва още веднъж страните — членки на Организация на обединените нации, да обмислят сходни ограничения за непризнаване в сходство с Резолюция 68/262 на Общото заседание на Организация на обединените нации. Европейският съюз не признава провеждането на избори от страна на Руската федерация на Кримския полуостров.

Протичащата милитаризация на полуострова продължава да оказва въздействие върху ситуацията със сигурността в района на Черно море. В нарушаване на интернационалното филантропично право жителите на Крим биват принуждавани да одобряват съветско поданство и набирани във въоръжените сили на Руската федерация.

Европейският съюз осъжда построяването на моста през Керченския проток без единодушието на Украйна и наложените с това ограничавания на свободата на директно прекосяване.

След противозаконното анексиране от Руската федерация ситуацията с правата на индивида на Кримския полуостров се утежни още повече. Жителите на полуострова се сблъскват със систематични ограничавания на главните свободи, като свободата на изложение, изповедание или убеждения и на сдружаване, както и правото на мирни събрания.

Правата на кримските татари бяха съществено нарушени със закриването на кримските татарски медии, възбраната на активността на техния орган на самоуправление Меджлиса и преследването на неговите ръководители и на членове на тази общественост. На кримските татари, украинците и всички етнически и религиозни общности на полуострова би трябвало да се подсигурява опцията да поддържат и развиват своята просвета, обичаи, обучение и еднаквост.

Европейски Съюз още веднъж приканва за незабавното освобождение на Олег Сенцов, Олександър Колченко, Микола Семена и на всички лица, арестувани и наказани в нарушаване на интернационалното право. Журналистите, правозащитниците и юристите на отбраната следва да могат да работят в изискванията на самостоятелност и без ненужна интервенция.

Европейски Съюз приканва за цялостно съблюдаване на интернационалните стандарти на правата на индивида на полуострова. Всички нерешени случаи на нарушавания и злоупотреби с човешките права, като принудително изгубване, изтезания и изтезания следва да бъдат подробно разследвани. Предоставянето на цялостен, свободен и безграничен достъп на интернационалните правозащитници до цялата територия на Украйна, в това число до Крим и Севастопол, продължава да бъде от първостепенна значимост. Европейски Съюз напомня Резолюция 72/190 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 19 декември 2017 година и приканва за цялостното използване, в това число на отговорностите на Руската федерация по силата на използваното интернационално филантропично право ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР