Четири години след като Wizz air се превърна в първия

...
Четири години след като Wizz air се превърна в първия
Коментари Харесай

Wizz Air спира да лети до една от най-богатите страни в света и отдалечава още повече София от Близкия Изток

Четири години откакто Wizz air се трансформира в първия нискотарифен авиопревозвач, осъществяващ полети до Абу Даби, единият от които беше до София, излиза наяве, че този маршрут ще бъде преустановен краткотрайно. От платформата на авиопревозвача е видно, че последният полет сред българската столица и столицата на Обединените арабски емирства ще бъде осъществен на 30 март и ще бъде възобновен през октомври. До този миг маршрутите ще се осъществяваха всеки вторник, четвъртък, събота и неделя.

През март 2020 година беше подписано съглашение, с което се формализира основаването на Wizz Air Abu Dhabi като локална самолетна компания със седалище в емирството в партньорство сред ADQ и Wizz Air. Това беше първата самолетна компания на Wizz Air, основана отвън Европа.

Предвиждаше се нискотарифната компания да се концентрира върху основаването на направления до пазари, на които има интервенции с висок напредък, а точно Централна и Източна Европа и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дълготраен проект.
 Wizz air може и да се възползва от неволите на Ryanair
Wizz air може и да се възползва от неволите на Ryanair

Какви са проектите на самолетната компания с максимален пазарен дял у нас за базите й в страната ни?

София- Рияд също беше прекъсната

Припомняме, че през октомври 2023 година, половин година след стартирането на директната линия София - Рияд на Wizz Air, полетите сред двете столици са прекъснати.  Разкриването на новата линия от София беше част от тактиката на самолетната компания за агресия към една от най-затворените страни в света.

Новите направления трябваше да подобрят наличието на Wizz Air в Кралството, което се очакваше да даде подтик на разрастващия се туристически бранш на Саудитска Арабия и да способства за програмата Vision 2030 за утрояване на пътническия трафик към страната до 2030 година Само това съглашение трябваше да донесе над един милион спомагателни пасажери в Саудитска Арабия Арабия следващата година.

През 2022 година Wizz Air подписа меморандум за съгласие с Министерството на вложенията на Кралство Саудитска Арабия по самодейност на Министерството на туризма, ориентирана към възстановяване на развиването на саудитския туристически бранш. Споразумението отразява споделена визия сред страните по отношение на капацитета, който Wizz Air може да донесе на Кралството, с цел да подтиква туристическото търсене, като по този метод ще способства доста за планувания напредък на Саудитска Арабия.
 Wizz Air приключи полетите от София до столицата Рияд в Саудитска Арабия
Wizz Air приключи полетите от София до една от най-затворените страни в света

Половин година след стартирането им

От уеб страницата на самолетната компания е видно още, че от края на март ще бъдат прекратени и полетите сред София и Стокхолм.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР