Четири европейски държави - Чехия, Белгия, Нидерландия и Ирландия, гонят

...
Четири европейски държави - Чехия, Белгия, Нидерландия и Ирландия, гонят
Коментари Харесай

Четири европейски държави гонят руски дипломати за шпионаж

Четири европейски страни - Чехия, Белгия, Нидерландия и Ирландия, гонят съветски дипломати. В множеството случаи става въпрос за шпионаж, съобщи Офнюз.
Външното министерство на Чехия заяви през днешния ден, че е оповестило 1 съветски посланик за личност нон грата поради шпионаж. На лицето, чието име не се посочва, е подредено да напусне страната в период от 72 часа. "Заедно с нашите съдружници ние понижаваме разследващото наличие на Русия в Европейски Съюз ", показват от министерството.
Ирландия е поискала четирима висши чиновници на съветското посолство да изоставен страната, излиза наяве от изказване на външното министерство на сртаната. Оттам като причина показват, че дейностите на тези чиновници не подхождат на интернационалните стандарти за държание на дипломатическите чиновници.
Министърът на външните работи на Белгия Софи Уилмес заяви по-рано през днешния ден, че страната гони гони 21 съветски дипломати от посолството в Брюксел и от консулството в Антверпен - поради закани за националната сигурност, свързани с шпионаж и оказване на въздействие, съобщи Българска телеграфна агенция. Руските дипломати имат 15 дни, с цел да изоставен Белгия.
Уилмес означи, че решението е в съгласие с управляващите в Нидерландия, където също се подхващат сходни ограничения. По нейните думи изгонването на съветските дипломати не е глоба и каналите за връзка с Москва остават открити.
Нидерландия реши да експулсира 17 съветски дипломати. В известие на нидерландското външно министерство се показва, че решението е основано на информация от нидерландските разследващи служби, съгласно която въпросните лица, "акредитирани като дипломати в съветските представителства в Нидерландия, работят скрито като чиновници от разузнаването ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР