Четири дни преди парламентарните избори напрежението в Канада се покачва

...
Четири дни преди парламентарните избори напрежението в Канада се покачва
Коментари Харесай

Канада е затаила дъх броени дни преди парламентарните избори

Четири дни преди парламентарните избори напрежението в Канада се повишава и подложеният на критика министър председател Джъстин Трюдо все по-настойчиво приканва хората да гласоподават стратегически, с цел да се предотврати идването на власт на консерваторите, които съгласно него желаят " да върнат обратно " Канада, предава Франс прес.

Според най-новите допитвания разликите в % на поддръжка са незначителни и това прави невъзможни всевъзможни прогнози: двете огромни партии са с изравнени позиции, като за тях са изразили желание да гласоподават по 32 % от интервюираните, а за претендента на лявата Нова демократическа партия (НДП) - към 20 %.

С това историята сякаш се повтаря - както и през 2019 година, страната евентуално ще се насочи към сформиране на ново държавно управление на малцинството, в случай че никоя от двете партии не успее да завоюва 170 от общо 338-те места в Камарата на общините.

" Очертава се битката да е сред двете политически партии ", споделя за Агенция Франс Прес Жан-Марк Леже от едноименната организация за социологически изследвания. И тъй като никой от партийните водачи " наподобява не е впечатлил гласоподавателите, това ще е по-скоро елиминационен избор, в сравнение с гласоподаване по разбиране ", отбелязва той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР