Четири дни без ток - в тези условия тренират близо

...
Четири дни без ток - в тези условия тренират близо
Коментари Харесай

Близо 200 спортисти вече четвърти ден без ток и топла вода на спортна база “Белмекен“

Четири дни без ток - в тези условия упражняват близо 200 български и непознати спортисти. От няколко дни спортната база на " Белмекен " е с прекратено електричество поради тежки повреди по електроповодите, заяви Нова телевизия.

" Буквално до преди ден обстановката тук беше безусловно сериозна – извънредно мощен снеговалеж, вятър, бяхме блокирани, пътят беше затворен ", споделя Станимир Беломъжев, играч по ски насочване.

За отопление в базата се разчита единствено на генератор.

" Нямаме ток от понеделник. Имаше много мощна стихия. Метеорологичните условия бяха много тежки. Липсата на ток се отразява. Вече парното е по-слабо, топлата вода понижава, само че държа да кажа, че това не е по наша виновност. Каквото може осигуряваме с нашия генератор ", споделя Йоло Николов, шеф на Спортната базата на Белмекен.

Генераторът стига единствено за част от потребностите на спортистите. " Агрегатът оказва помощ, има телевизия, осветяване. Вечер в 22:30 го гасим, заран в 5 го пускаме. Стремим се да пестим, с цел да покрием съществени потребности. Кухнята работи на 100% ", сподели още шефът.

" Най-дискомфортното е, че нямаме топла вода и всичко става със студена вода ", отбелязва Станимир.

Румяна Нейкова е в същото състояние " Не се оплакваме от топло и на храна. Всичко е ок. Но след подготовка няма с какво да се изкъпят децата. Водата е ледена и това малко ни смути и към този момент ни пречи на работата ", сподели тя

От електроразпределителното сдружение обясниха за Нова телевизия, че екипите им работят, само че след мощната стихия има авариии на няколко места по електропроводите. А падналите дървета и натрупалият сняг в допълнение усложняват работата.

" 190 души сме горе, тормозя се единствено и това ми е обидно, че чужденците споделят, че такова нещо, на всички места е било, имало е проблеми, нямало е ток, топла вода, само че 4 дни на никое място по света го няма. И това е малко обидно както за нас като българи, само че и за нас като спортисти ", изрази мнението си от обстановката Румяна Нейкова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР