Четири автобуса пътуват в момента за украинската столица Киев и

...
Четири автобуса пътуват в момента за украинската столица Киев и
Коментари Харесай

Как ще евакуират българите от Украйна

Четири рейса пътуват сега за украинската столица Киев и са на към 300 км от границата. Също през днешния ден от Одеса за България потеглят рейсове със 130 души, осведоми.

„ Министерство на външните работи и прави всичко по силите си, с цел да изведем нашите сънародници от Украйна “. Това увери представителят на Министерство на външните работи Митко Димитров по отношение на получени сигнали, че наши сънародници не могат да получат информация за евакуационния проект.

„ Пред посолството ни е в Киев е имало въоръжен човек, който е заплашвал задачата ни .

Украинските управляващи са се намесили и от съображения за сигурност не желаеме да разгласяваме обществено часа и мястото на пункта за евакуация. Това ще стане на място от консула и посланика ни, които ще прозвънят всички хора по листата “, добави Димитров.



Той добави, че с изключение на другите задължения, посланикът ни и консулът ни в Киев издават документи за идентичност на нашите сънародници и техните деца, които нямат, с цел да могат те да изоставен страната.

„ Прозвъняват описите, в които бяхме помолили жителите да се записват с настоящи данни и местонахождение .

Мисията ни работи с доста стеснен запас “, изясни Димитров.

Говорителят на Министерство на външните работи заяви още, че страната ни има и проект за евакуация по въздух при положение, че това стане допустимо. „ Знаете, че въздушното пространство над Украйна е затворено.

Напомням още един път, че

Министерство на външните работи от седмици зове българските жители, които се намират на територията на Украйна да изоставен страната ,

тъй като имахме оперативна обстановка какво следва “, сподели още представителят на министерството.

Той прикани българите в Украйна да се въздържат от мнения, че страната ни не прави нищо за евакуацията им.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР