Четенето на книги, ученето на нови езици, решаването на логически

...
Четенето на книги, ученето на нови езици, решаването на логически
Коментари Харесай

Тайната как да подобрите здравето на мозъка

Четенето на книги, ученето на нови езици, решаването на логичен задания и свиренето на музикални принадлежности не са единствените извършения, които се грижат за здравето на мозъка ни.

Оказва се, че картата за фитнеса е един от ключовете към по-добре работещ мозък. Ако я употребявате, несъмнено.

Връзката сред физическата интензивност и мозъчното здраве от дълго време е известна в научните среди. Известно е още, че когато хората не движат краката си, това довежда до съкращаване на костна и мускулна маса – образец за това са пациенти, приковани на легло, хора с парализа на долната част на тялото и астронавтите изложени на микрогравитация. Това кара екип от учени да задълбочат проучванията в сферата и да потърсят отговор на въпроса, какво въздействие има придвижването на краката върху човешкия мозък.

Дори не подозирате, че водата от ананас има сходно деяние

Учените обездвижват задните крайници на група плъхове за 28 дни и карат друга група да се движи единствено на четири крайници за същия интервал от време.
В края на опита се изследват мозъците на плъховете и по-специфично тази част от мозъка, контролираща централната нервна система. Резултатите са безапелационни – не пропускайте да упражнявате краката си!

Ограниченото придвижване на краката довежда до 70 % редукция на нервни стволови кафези в мозъците на първата група плъхове спрямо втората, която се движи свободно.

Бабина загадка за красива кожа взриви мрежата! Изтрива пигментните петна като гумичка

Това е от извънредно значение за здравето на мозъка, тъй като без нервните стволови кафези процесът на възобновяване на мозъка, наименуван неврогенеза, не може да бъде сбъднат и по-този метод мозъкът заленява и губи своята мощ.

„ Не е инцидентно, че би трябвало да се движим – да вървим, да тичаме, да се наведем, с цел да седнем и да използваме мускулите на краката си, с цел да подвигаме предмети “, споделя водещият академик на проучването Рафаела Адами от Миланския университет пред сп. „ Форбс “.
Това изобретение напълно не е революционно или пък ново, само че удостоверява значимата роля, която придвижването на краката има за здравето на човешкия мозък. Така че в случай че желаете да продължите да чувствате съзнанието си свежо и мозъка си добре работещ, може би би трябвало да се замислите над въпроса какъв брой тъкмо движите краката си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР