Чета безумия - те ни плашат, вирус няма, стига се

...
Чета безумия - те ни плашат, вирус няма, стига се
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Чета безумия! Чудя се на тези хора, докога ще продължават

Чета безумия - " те ни плашат ", " вирус няма ", стига се и до крайности - " те крият информация " или " те ни дават доста информация ". Чудя се на тези хора, докога ще не престават. Безумно е. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор и представител на НОЩ доцент Ангел Кунчев.

" Всички доставки с ваксини се преразпределят незабавно. Има дефицит на дози, каквото и да обясняваме на хората...50% от имунизациите отиват при персоналните лекари. Ако компаниите изпълнят поръчките си за месец април, ще получим над 500 000 дози ваксини ", сподели още той.

" Има известия за инфектирани след имунизация, само че те са малко. В случая с Дома за възрастни хора с деменция в Опанец - непожелалите имунизация чиновници заразиха възрастните хора, от които на никой не се наложи да остане в болница ", добави доц.Кунчев.

" COVID-19 е подло заболяване - освен на горните дихателни пътища и белия дроб. Водещ педиатър ми заяви, че 9 деца лежат с апендицит след прекаран ковид. Вярвайте ми, нямаме изгоди да пишем Коронавирус на умрял пациент, в случай че не е подобен случай ", разкри основният държавен здравен контрольор.

" Пълно затваряне на страната ще даде краткотраен резултат, само че каква цена ще заплати страната. Гърция заплаща тази цена много дълго време. Опитваме да намерим баланс ", заяви доцент Ангел Кунчев.

" Едва ли ще достигнем до полева болница, тъй като те са за военни обстановки, в които има прекалено много напор на пациенти. В полевите лечебни заведения работата е сложна ", изясни представителя на Националния щаб за битка с ковид.

" Ако изборите се проведат по протокол, то не крият здравен риск, повече от извършването на покупки, возенето в градския превоз и т.н ", съобщи основният държавен здравен контрольор.

" Скритата заболеваемост не е огромна, спекулира се, че е 5-6 пъти ", приключи доцент Ангел Кунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР