Често срещаните грешки при грижата и шофирането на автомобил през

...
Често срещаните грешки при грижата и шофирането на автомобил през
Коментари Харесай

Ракия вместо зимна течност: 5 типични грешки на шофьорите през зимата

Често срещаните неточности при грижата и шофирането на автомобил през зимния сезон се изясняват както с липса на опит, по този начин и просто с незадоволителна грижа за персоналния автомобил. Навиците да наливате на ниска цена алкохол вместо зимна течност за чистачки или да оставяте малко бензин в резервоара преди нощно паркиране оказват пагубно въздействие върху работата на автомобилните системи. Експертите споделиха какво е най-добре да не вършиме с автомобила си в студеното време.

1. Въртите стартера прекомерно дълго време
5 груби неточности при зимната поддръжка на автомобила
Собствениците на коли имат навика да се доверяват на препоръките на търговците, на мненията на доста специалисти или просто на по-опитн...

Много водачи считат, че продължителното въртене на стартера ще помогне за запалване на автомобила. Това обаче не е по този начин. Ако колата не започва от първия път, по-добре е да опитате да я запалите няколко пъти, само че с къси опити. Вероятно моторът ще започва на третия път, споделят специалисти. Според тях, повода постоянно се крие в качеството на горивото и " европейския стандарт " - колкото е по-висок, толкоз по-бедна примес употребява моторът при пускане.

2. Оставате малко бензин в резервоара

Прибирането у дома вечер с съвсем празен контейнер и отлагането на зареждане за идващия ден също не е добра концепция. Факт е, че колкото повече е празното място в резервоара, толкоз повече влага ще се събере в него. След като колата изстине, тя кристализира и пречи на вярната работа на помпата. Затова специалистът не поучава да отлагате минаването през бензиностанцията и зареждането на автомобила преди да паркирате пред дома.

3. Използвате ръчната спирачка

Когато ръчната спирачка е включена, накладките са скрити вътре в спирачния диск, където елементарно влиза вода, която замръзва при дълготрайно паркиране. По този метод няма да е допустимо да се смъкна колата от ръчната спирачка на идната заран. Има способи да избегнете заледяване, като да вземем за пример пламенно натискане на спирачките няколко пъти преди паркиране, с цел да изсушите системата. Все отново е по-добре просто да не употребявате ръчната спирачка, с цел да не се постанова заран да заливате накладките гореща вода.
Дори опитните водачи вършат тези неточности през зимата
Зимата е същинско тестване за водачите. И даже тези от тях, които имат дълготраен опит, постоянно позволяват някои неточности.  1. Непр...

4. Вдигате чистачките от стъклото

Много водачи употребяват този способ, с цел да избегнат залепване на чистачките към предното стъкло от студа. Това не би трябвало да се прави преди дълъг престой през нощта, защото пружините, които обезпечават функционалността на стягане, се разтягат. По време на шофиране такива чистачки няма да държат задоволително крепко и ще бъде по-трудно да отстраните снега и водата от предното стъкло.

5. Използвате алкохол вместо зимна течност за чистачки

Замяната на специфична незамръзваща течност с алкохол наподобява разумна за някои, тъй като не е разумно да харчите повече пари, в случай че алкохолът, разбъркан с вода, също е изцяло устойчива на заледяване течност. Тази течност почиства доста мъчно предното стъкло, което доста утежнява видимостта на лидера.

Всички притежатели на коли знаят, че колите би трябвало да са добре готови за зимния сезон.
Как безвредно да размразите стъклото и чистачките върху него
Проблемът със заледено или покрито със сняг предно стъкло и " чистачки " ще стане настоящ в доста близко бъдеще, а в някои райони шофьо...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР