Често притаяваме дъх от възхищение заради един или друг луксозен

...
Често притаяваме дъх от възхищение заради един или друг луксозен
Коментари Харесай

Най-голямата къща в света е готова за продажба

Често притаяваме мирис от удивление поради един или различен първокласен или доста безценен парцел, в който всичко е изпипано до най-малкия подробност. А когато приказваме за най-голямата къща в света и най-скъпата, продавана в миналото в Съединени американски щати , то просто нямаме самообладание да надникнем зад високата ограда. Там ни пускат от Architectural Digest.

Местността Bel Air в Лос Анджелис се слави като мястото с най-луксозните парцели в Щатите и най-звездните притежатели. Така че е изцяло в реда на нещата точно тук да се намира The One - един парцел, който чупи доста върхове .

След близо десетилетие поправки действия, имението към този момент е съвсем готово за продажба. Остава да разберем кой е подготвен да заплати близо 350 милиона $ за това архитектурно знамение. А преди този момент, дано научим повече за него.

After nearly a decade of design and development work, the world’s most expensive home is finally ready for its close-up and we got an exclusive look at what's inside:
— Architectural Digest (@ArchDigest)
Най-голямата къща, строена в миналото, е върху земя от 20 декара. Застроената повърхност е 9755 кв.м. , което си е, меко казано, внушително. Според новите градски наредби в Лос Анджелис, парцел с сходни размери към този момент няма да може да бъде издигнат , което още веднъж прави този уникален.

600 служащи се трудят интензивно на огромната строителна площадка, с цел да осъществят плана на архитекта Пол Макклийн и интериорния дизайнер Катрин Ротонди . Те работят по поръчка на притежателя на земята Нил Ниами, с цел да се сътвори парцелът, който е за продажба и облага.

Архитектът не крие, че този план е бил по едно и също време " трогателен и плашещ ", само че всички са удовлетворени от крайния резултат. И с ръка на сърцето могат да нарекат неповторим, тъй като в действителност е.

Таваните на къщата са високи осем метра. Още от входа сме пленени от 360-градусовата панорама към Тихия океан, центъра на Лос Анджелис и планините Сан Габриел . Използваните цветове в цялостния интериор са черно, бяло и сиво, като задачата е на техния декор да изпъкват живописните гледки и пейзажи.

The One разполага с всичко, от което човек може да сe нуждае - даже в пъти повече. Фактите приказват сами за себе си - 21 спални, 42 бани , самостоятелен главен апартамент от 5500 квадрата, гараж за 30 автомобила и с два въртящи се подиума, боулинг с четири писти, SPA зона, киносалон с 30 места , " крило за филантропия " с потенциал 200 души за образуване на събития, пет басейна и покривна тераса от 10 хиляди квадратни метра.

Къщата е основана от отличителни сами по себе си пространства, които обаче ловко се преливат едно в друго. Вдъхновение архитектът и дизайнерът черпят от едни от най-луксозните хотели в света, а съответно за цветовите решения в дома - от бутика на Tom Ford на Rodeo Drive, който им е обичан.
 Майкъл Джексън, имението
Кой купи имението на Майкъл Джексън

И каква е цената, която заплати за него

Освен с десетки мебели по поръчка, които са деликатно ситуирани в пространствата, най-голямата къща в света има и внушителна сбирка творби на изкуството - както картини, по този начин и впечатляващи статуи и арт съоръжения.

“Unity meets The One ” by @fieldsart rotates in the foyer of a mansion in Bel Air, Los Angeles, by Nile Niami of Skyline Development. “Unity ” is an exploration into the simplicity and elegance of pure design, portraying the eternal dance of two entities.
— CODAworx (@CODAworx)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР