Често не може да осъзнаем колко токсично може да бъде

...
Често не може да осъзнаем колко токсично може да бъде
Коментари Харесай

Токсичността няма пол. Тя е отрова за любовта и бавно я убива

Често не може да осъзнаем какъв брой токсично може да бъде нашето държание по отношение на колегата ни. Прекалената ревнивост се поражда от мощна обвързаност и безрезервна обич, която от време на време се оказва доста рискова за нас самите. Жената обича мощно. Истински. Безусловно. И от боязън да не загуби тази обич, от време на време тя се трансформира в токсична и отблъскваща с държанието си мъжа до нея.

Любовта без доверие е невероятно да бъде щастлива и красива. Ако нямаш доверие на колегата си, в никакъв случай не би почувствала връзката ви спокойна и здрава.Токсичността няма пол. И както има токсични мъже, по този начин има и токсични дами. Жени, които задушават своите половинки. Жени, които сами отблъскват хората, които са до тях. Токсичността е отрова. Която постепенно убива любовта.

Признаци, че си токсична другарка

Нарушаваш персоналното му пространство

Когато посещаваш стаята му, ставаш ли любопитна за движимостите му? Започвате ли да докосваш предмети, които знаеш, че не би трябвало да ги пипаш? Да, ти си негова другарка, само че това не значи, че би трябвало да се ровиш прекомерно доста в персоналните му движимости, както и не би трябвало да нарушаваш персоналното му пространство. Имаш привилегии, само че те не са свързани с това.

И няма нищо неприятно в това да попиташ колегата си за нещата в стаята му – коя е на тази фотография или от кого е този сувенир.Но в случай че прекомерно доста любопитстваш има късмет да изглеждаш в неговите очи, като че ли търсиш нещо по-конкретно.

Не понасяш грешките

Ти постоянно си права. Без значение дали в действителност е по този начин. В твоите очи в никакъв случай не грешиш. Но знаеш ли, че това може да докара до съществени последствия в твоята връзка? Защо?

Защото това може да те накара да избегнеш поемането на отговорност за грешките си. А знаеш, че да си във връзка е отговорност, тъй като с изключение на за твоето благополучие, отговаряш значително и за това на твоя сътрудник. Може би виждаш грешките, които допускаш, само че обвиняваш непрекъснато него? Ето това е да си отровен сътрудник.

Винаги се тревожиш за връзката си

Когато се разхождате дружно на обществено място и хванеш колегата си да се заглежда по друга жена, незабавно се притесняваш. И несъмнено започваш да се държиш студено и отдръпнато към него.

Може и да не искаш да го признаеш, само че ти го ревнуваш, даже и единствено да гледа непознатите дами. Скъпа, обикновено е да се заглежда. Та той е мъж. Заложено му е в природата. Важно е да бъде до теб. И да държи на теб.

Нали няма да позволиш на един взор да скапе връзките ви и да бъде мотив за скандал, който сигурно няма да се отрази удобно на вашата връзка? Имаш проблем с доверието. Това е токсична линия, която ще ти бъде в огромна щета.

Раздялата – твоето оръжие

Бъди почтена. Заплашвала ли си го в миналото, че ще скъсаш с него, до момента в който се карате? При всеки ваш спор, ти постоянно поставяш еднакъв ултиматум: или той прави каквото ти искаш и кажеш, или се разделяте.

Ти използваш тази опасност постоянно и тя работи – от време на време. Това е един от най-ясните признаци, които ти подсказват, че може да си малко токсична и даже манипулативна към колегата си.

Но знаеш ли, че в един миг на него ще му писне непрекъснато да го заплашваш с разлъка и сама ще го отблъснеш от себе си. И в един инцидентен ден, когато минимум очакваш, той ще изиска да се разделите. И не, няма да е негова виновността, а твоя. Защото с това държание ти може да постигнеш само това.

Избягваш спорове

Не всички разногласия в една връзка са неприятни. Често по време на тези разногласия сътрудниците могат да намерят решение на проблемите във връзката си и даже да станат още по-сплотени. Но не за теб. Не си склонна към спорове.

Страхуваш се, че в случай че започнете да се сърдите един на различен, несъмнено ще се разделите. А раздялата е най-големият ти боязън. Кошмар, който те кара да настръхнеш единствено при мисълта за него. И потискаш страстите си. Не споделяш какво чувстваш, тъй като не искаш да се скараш с него. Но знаеш ли какъв брой може да ти навреди това? Комуникацията е нужна. Не я пренебрегвай.

Манипулираш го

Знаеш тъкмо какво да кажеш и направиш, с цел да го накараш да стане прочувствен и да е подготвен да извърши всяко твое предпочитание.Знаеш по кое време би трябвало да рониш сълзи, с цел да го накараш да направи това, което искаш или да го накараш да ти елементарни.

Мислиш си, че това, което правиш е нещо безобидно, само че в реалност това е токсично, манипулативно държание.Знаеш ли какво? Това е метод да получиш незаслужено това, което искаш от него.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР