Често морските свинчета се избират за домашни любимци. Наред с

...
Често морските свинчета се избират за домашни любимци. Наред с
Коментари Харесай

Чести грешки при отглеждането на морско свинче

Често морските свинчета се избират за домашни любимци. Наред с декоративните рибки, папагалите, джербилите, зайчетата, хамстерите и котките са желани домашни приятели. Може би аргументите за това са привлекателният външен тип на животните, относителната евтиност и невзискателния темперамент. Но като споделяме " невзискателни ", въобще не значи, че те не изискват избрани грижи.

Затова някои хора са разочаровани от своите домашни любимци, които по някаква причина не са се оправдали от техните упования. Здравето на морското свинче също изисква непрекъснати грижи. Средната дълготрайност на живота на тези прелестни животни е 6-8 години. Ето и някой чести неточности при развъждане на морско свинче.

Първо - внимавайте от къде си купувате морско свинче

По предписание доста магазини за домашни любимци се намират в хипермаркетите, където хората влизат от любознание. Там те се срещат с тези прелестни създания - морските свинчета, а някои си и купуват. Животните постоянно се държат там в ужасни условия, вместо в просторни кафези - в тесни аквариуми с по още пет-шест екземпляра. Животните идват в магазина от съмнителни източници, доста от тях към този момент са съществено заболели. Персоналът постоянно не знае по какъв начин вярно да съветва потребителите по отношение на вярното развъждане на морско свинче. В резултат купувачът си потегля с морско свинче и клетка за хамстери...

 Хранене на морско свинче

Второто - внимавайте по какъв брой морски свинчета си купувате

Не купувайте едно животно, а изберете двойка. Можете да възразите, че това е двойно по-скъпо от разноските за храна и другите нужни консумативи! Но сигурно отглеждано единствено едно морско свинче ще бъде нещастно, ще бъде доста по-трудно да реализира контакт, може да се развие като неприветливо и да се отдръпна и даже да стартира да хапе. Препоръчително е неотложно да купите или две женски или двама мъжки, в случай че желаете да избегнете размножаването на морските свинчета.

Третият - внимавайте каква клетка купувате

Веднага откакто си изберете този вид домашни любимци, купете най-голямата налична клетка. Морските свинчета се нуждаят от пространство, те са по-скоро преносими животни, усещат се зле в тесни пространства. Нашите рекомендации: за поддържане на две морски свинчета е подобаваща клетка с повърхност към 1 квадратен метър, можете малко по-малко или даже повече. Притежавайки някои домашен умения, можете сами да си извършите красива клетка от спонтанни материали: цената на положителните кафези в магазините за домашни любимци може да е много висока, тъй че помислете сами! Колкото по-голяма е клетката, толкоз по-щастлив е вашият домакински любим!

 Грешки при развъждане на морско свинче

Четвърто - не подценявайте храната

Храненето на морските свинчета е от решаващо значение. От това, което се предлага в магазините за домашни любимци, купувайте единствено подготвени, пакетирани храни от надеждни производители. Всичко останало, което е с непосочен източник и съмнителна опаковка, несъмнено няма да донесе здравословни изгоди на вашия домакински любим.

Сено за морските свинчета е живот: те го ядат, играят с него, спят на него. Трябва да е доста, постоянно би трябвало да е прясно. Зеленчуци и плодове за морски свинчета - всеки ден! Някои морски свинчета да вземем за пример обожават морковите! Но не забравяйте, че морските свинчета не би трябвало да преяждат, внимавайте и да не ги прехранвате.

Това бяха измежду най-честите неточности при развъждане на морско свинче. Ако и вие желаете да се сдобиете с такова животинче, вижте нашите разгласи и цени за морско свинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР