Често любителите на животни отглеждат заедно кучета и котки като

...
Често любителите на животни отглеждат заедно кучета и котки като
Коментари Харесай

Защо не бива да храним котката с кучешка храна?

Често феновете на животни отглеждат дружно кучета и котки като домашни любимци. Идеалното общуване с тези скотски типове е когато те са другарски настроени между тях. Тогава постоянно спят едно до друго и се хранят дружно. Това обаче не значи, че могат да ядат една и съща храна. Ако котката от любознание опита от храната на лаещия домакински любим, това няма да има съществени последствия за нейното здраве, само че изхранването на мъркащият домакински любим с храната на кучето е безусловно недопустимо.

Защо не трябва да храним котката с кучешка храна?

Хранителните потребности на една писана се разграничават доста от тези на лаещия домакински питомец. Котките са извънредно месоядни. Те се нуждаят от скотски протеин, с цел да се развиват и заякват. Храната за кучета не съдържа нужните им количества протеини, таурин и други витамини, нужни за поддържане на тяхното здраве. Съдържанието на калории, мазнини и вода в кучешката храна също не е уместно за котки.

Котката се нуждае от прясно сурово месо, с цел да се задоволят нейните хранителни потребности, а сготвеното месо, с което се хранят кучетата отслабва котешката храносмилателна система и я прави по-податлива на паразити и инфекциозни болести. За да се запазят храносмилателните сокове на котето мощни, то се нуждае от сурово месо.

Кучешката храносмилателната система е по-адаптивна от тази на мъркащите пухчовци и по-лесно преобразува питателните субстанции от котешката диета, само че за котките това не важи. За да могат да одобряват добре кучешката храна котките, тя би трябвало да бъде обогатена с по-високо равнище протеини, минерали и витаминни добавки за приемане на задоволителна хранителна база.

Какво да вършим, в случай че котката яде храната на кучето?

 Котешка храна на кучето

При подобен случай би трябвало да се следи домашният любим за загуба на тегло, повръщане или диария, за неприятно положение на козината, неуместно уриниране или други прояви на котешко заболяване. Особено проблематично може да се окаже сходно държание, в случай че котето има алергия, сензитивен корем или други здравословни проблеми.

Нужно е да се разиска с ветеринарния експерт, който се грижи за здравето на котето сходен проблем. Най-добре да се попречи на котката да яде кучешката храна, като се прибират навреме остатъците от храната на кучето. Трябва и по-стриктно да се следи здравословното положение на котката, в случай че има даже подозрение, че пробва от храна, която не е предопределена за нея.

Вижте още неразрешени храни за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР