Често ли се оплаквате от липса на пари? Непрекъснато ли

...
Често ли се оплаквате от липса на пари? Непрекъснато ли
Коментари Харесай

6 вредни навика, които винаги ни оставят без пари

Често ли се оплаквате от липса на пари? Непрекъснато ли ви обзема възприятието, че не изкарвате задоволително? А минавало ли ви е през мозъка, че може би харчите прекомерно доста пари за нелепости?
Вижте 6 нездравословни навика, поради които постоянно се оказвате без пари:
 Вредните привички, от които би трябвало да се отървете по време на пандемия Вредните привички, от които би трябвало да се отървете по време на пандемия
През последната година се научихме да се пазим от всичко и всички. Както в този момент, по този начин и преди, е имало риск от болест, в случай че не се съблюдава н...
Пушите
Пушенето е един от най-вредните и в същото време най-скъпи удоволствия. Само пробвайте да сметнете какъв брой доста пари от заплатата ви отиват напразно, с цел да задоволите своята никотинова взаимозависимост. А да не приказваме какъв брой харчите след това за медикаменти, защото пушенето намалява имунната ви система, утежнява здравето и една от аргументите за по-често боледуване. 
Купувате си питиета
Ако излезете на кафе с другари или седнете в ресторант, няма по какъв начин да не си поръчате нещо за пиянство. Но постоянно ли ви се случва да си купувате кафе по пътя за работа или газирани питиета от разнообразни автомати. Пробвайте да изчислите какъв брой доста пари харчите дневно за такива инцидентни покупки на питиета от будки и квартални магазинчета, където цените са по-високи. От друга страна, в случай че си носите домашно кафе в термочаша да вземем за пример, ще можете да спестите много.  
Купувате артикули в промоция
 8 неща, които би трябвало да спрете да вършиме заран 8 неща, които би трябвало да спрете да вършиме заран
Трудно е да се отърсим от старите привички. Именно заради тази причина постоянно вършим неща, без даже да се замисляме какъв брой доста ни вредят....
Купуването на артикули в промоция по принцип може да е преференциално начинание. Въпросът е дали в действителност имаме потребност от нещата, които купуваме. Повечето от нас се поддават на този търговски трик единствено тъй като цената на дадена стока е по-евтина,  а не тъй като в действителност им би трябвало. Така вършим разноски за даден артикул, а след това даже не го употребяваме. В последна сметка се оказваме затрупани с ненужни предмети, а заплатата ни отново се е изпарила незабелязано. 
Не планирате бюджета си
Една от аргументите парите ви да свършат бързо е, тъй като пазарувате, без да планирате бюджета си. Хубаво е преди началото на новата седмица да седнете и да помислите какво ще готвите в идващите дни и да отидете на покупки с подготвен лист. Придържайки се към него, ще похарчите по-малко пари за ненужни храни да вземем за пример. 
Пазарувате импулсивно
Друга причина да се оказвате без пари бързо е, тъй като пазарувате, водени от страсти. Виждате хубав чифт обувки в интернет и си ги поръчвате, нищо че шкафовете ви са претъпкани и действително нямате потребност от нови обувки. Същата обстановка се повтаря и с доста други движимости. За да не се случва това непрестанно, пробвайте се, преди да купите нещо, да си зададете въпроса: Имам ли действителна потребност от тази движимост? Не бързайте да си я вземате. Изчакайте 1-2 дни, помислете. 
 Най-дразнещите привички на всяка зодия Най-дразнещите привички на всяка зодия
Едва ли има човек на земята без дразнещи привички. Често се държим по метод, който не е изключително прелестен за останалите. Голяма част от чер...
Купувате всичко от едно място
Разбира се, че е доста по-лесно и бързо да купим всичко вкупом от първия супермаркет, в който влезем. Но пък не всички артикули там са на преференциални цени. Ако желаете да харчите по-малко, можете да посещавате пазарите за плодове и зеленчуци, които оферират по-евтини храни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР