Честността и доверието са в основата на успешния брак. Ако

...
Честността и доверието са в основата на успешния брак. Ако
Коментари Харесай

Любовта свършва там, където започват лъжите

Честността и доверието са в основата на сполучливия брак. Ако общуването ви не е откровено, а изпълнено с неистини и операции, това няма по какъв начин да не се отрази на връзките посред ви.

Всичко стартира добре. Влюбени сте повече от всеки път един в различен. Имате огромни очаквания за другия и мечтаете за живот, изпълнен с благополучие и обич. Но какво става, когато упованията и действителността се разминат? Когато очакванията, които си таила към него се трансфорат в мъчително отчаяние? Кога свършва искреността и стартира лъжата? Какво се случва, когато твоят брачен партньор, на който имаш цялостно доверие, стартира да те лъже? И всяка негова дума е неистина.

Започваш да се съмняваш освен в твоя сътрудник, само че и в любовта му към теб. Нима може да обичаш някой, който непрекъснато те лъже? И допустимо ли е той да те огледа в очите без да изпита най-малко малко виновност?

На лъжата, краката са къси. Или най-малко е по този начин съгласно поговорката. Но когато се срещнем с лъжата очи в очи, не е толкоз елементарно да я разпознаем. Особено, когато идва от някой, към който сме хранили огромни очаквания. Или не желаеме да я забележим. И се вършим съзнателно на глупави. Слепи. Или каквото и да е друго.

„ Погледни ме в очите и ме излъжи. Ако имаш куража да го направиш, макар доверието и любовта ми към теб – ще те напусна и в никакъв случай няма да се върна в твоя живот. “ Думи, които всяка една жена би трябвало да има смелостта да ги изрече на глас, в точния момент и на него. За да избави брака си. Него. И себе си. Защото любовта свършва там, където стартират лъжите.

Представяме ти някои от методите, които ще ти оказват помощ да се оправиш със брачна половинка си, който непрекъснато те лъже.

Научи се да разпознаваш по кое време лъже

Може би няма да ти е елементарно изначало да схванеш по кое време е откровен към теб и по кое време не. Но има признаци, които го издават, даже и да е добър в лъжите. Езикът на тялото демонстрира по кое време лъже и по кое време споделя истината. Когато той заобикаля зрителния контакт с теб или стартира да се почесва по време на диалог и става нервозен, най-вероятно изрича следващата неистина.

Също по този начин и в случай че пропуща някои детайлности или пък прекомерно в детайли споделя обстановката и всякога трансформира нещо, вероятността да крие същинската история е доста огромна.

Езикът на тялото е доста значим и никога не трябва да се подценява.

Защо може да го прави?

Знаем, че е прекомерно неприятно за теб всичко това, което се случва сега. Но преди да предприемеш каквото и да е, би трябвало да помислиш добре, каква може да е повода, която го кара да лъже. Няма човек на света, който да не е излъгал най-малко един път през живота си. Независимо дали е дребна или огромна, лъжата си е неистина. Има доста аргументи, заради които той те лъже. Добре е да схванеш дали му е за първи път или го прави непрекъснато. Как се усеща и държи по-късно и наподобява ли ти чудноват в последно време.

Не приемай препоръки от твоите близки, нито пък гледай живота на другите хора. Ти самата преценяваш доколко може да приемеш неговото държание и да позволиш той да те лъже. Послушай единствено и само себе си.

Запази успокоение

Най-важното е да останеш спокойна, даже и когато обстановката е много напрягаща и може би мъчителна за теб. Ще направиш неточност в случай че го нападнеш. Това още повече ще утежни връзките ви, тъй като той ще стартира да атакува и теб, единствено и само, с цел да се отбрани. Нищо положително няма да излезе от този спор.

Ако искаш да поговориш с него за всичко, което се случва с вас и неговите неистини, обмисли доста добре думите, които ще му кажеш. Помисли за личните си страсти и ще успееш ли да ги контролираш. Защото истината от време на време може да се окаже прекомерно мъчителна. Но по-добре да те заболи един път, а не да живееш в една огромна неистина, без доверие и надлежно без благополучие и обич във връзката.

Покажи му, че може да ти има доверие

В никакъв случай не оправдаваме неговата постъпка, само че преди да вземеш каквото и да е решение, обвързвано с връзките ви отсега нататък, би трябвало да схванеш същинската причина за държанието му. Понякога може да е нещо, което въобще не очакваш или нещо доста по-сериозно.

Не допускай брака ви да се разпадне, поради лъжата. Покажи му, че може да ти има цялостно доверие. Нека разбере, че знаеш за всичките му неистини и това доста те е наранило. Дай му още един късмет. Но в случай че продължи да те лъже, макар прошката и всичките старания от твоя страна да възстановите доверието и искреността в връзките ви, тогава може би е време да си тръгнеш от този фалш. Защото любовта свършва там, където стартира лъжата.

Ако на личния си брачен партньор не може да имаш доверие, по какъв начин ще живееш с него?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР