Честно си признаваме, че признаваме, че ще преядем, защото поне

...
Честно си признаваме, че признаваме, че ще преядем, защото поне
Коментари Харесай

Свински бузи с бира и картофки

Честно си признаваме, че признаваме, че ще преядем, тъй като най-малко три порции от тази вкусотия ще ометем

Необходими Продукти

● свински бузи - 4 бр.
● картофи - 500 г
● лук - 1 глава
● моркови - 1 бр.
● чесън - 3 скилидки
● доматено пюре - 200 г
● самун - 1/2 филия
● бира - 330 мл (за предпочитане тъмна)
● зехтин - 70 мл.
● телешки бульон - към 400 мл
● черен пипер
● сол
● кафява захар - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Пригответе си месото, като го обезципите, измиете и подсушите. То би трябвало да е на стайна температура, тъй че имайте поради да го извадите от хладилника най-малко 30 минути преди да започнете да готвите. Нарежете си лука и морковите на късчета, без да се стараете особенно за размера им, защото след това ще бъдат пасирани.

Загрейте половината от зехтина на сдържан огън и в него запечете за малко хляба и скилидките чесън - измити, необелени, леко смачкани с дланта на ръката. Извадете и заделете настрани.

Сипете в същия тиган останалия зехтин - в случай че хлябът е поел доста от него, то сложете малко повечко от указаното количество. Огънят увеличете до най-много и запечатайте за малко свинските бузки до златисто от двете страни. Извадете и тях, поръсете с прясно надробен черен пипер и завийте с алуминиево фолио.

В същата лой, само че намаляйки огъня, сложете лука и моркова с малко сол. Гответе ги към 8 минути или до момента в който омекнат и сипете доматеното пюре, размито с малко водичка и лъжицата кафява захар. Гответе до момента в който течността се изпари и остане на лой, след което налейте половината бира, пуснете вътре запечените самун и чесън и щом хлебчето поомекне пасирайте до гладка консистенция.

Долейте и останалата бира плюс бульона и щом закъкри сложете месото. Варете под похлупак към 1 час и 10 минути на сдържан огън под похлупак и тогава сложете картофите нарязани на едро. Ако течността е поизвряла, доливайте водичка, с цел да бъдат покрити. Гответе още към 30 минути на слаб до умререн огън до цялостната подготвеност на картофките и месото. Подправете с още сол, в случай че е належащо, и отстранете от огъня.

Поднесете ястието горещо, поръсено със пресен магданоз или перца зелен лук.

Ако се употребява на идващия ден е още по- вкусно, в сравнение с в деня на приготвянето му! Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР