Честно казано, след като не можахме да направим голямо предизборно

...
Честно казано, след като не можахме да направим голямо предизборно
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не съм оптимист, че след вота ще има правителство -

Честно казано, откакто не можахме да създадем огромно предизборно обединяване, не съм оптимист, че идващият парламент ще излъчи държавно управление и че то ще бъде устойчиво или трайно, съобщи пред съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.


Преди месец Христо Иванов прикани за, като поканата му бе отправена най-много към. От Политическа партия дълго време бавиха отговора си, а , че заради обособените регистрации на Политическа партия и Демократична България за предварителния избор двете обединения няма по какъв начин да се обединят предизборно.

Днес Христо Иванов изясни по какъв начин Демократична България се е оказала в четворната ръководеща коалиция дружно със своите дългогодишни идеологически съперници - Българска социалистическа партия. Той подсети, че при започване на 47-ото Народно заседание от Демократична България са подкрепили мандатоносителя Политическа партия, които на собствен ред са потърсили поддръжка от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, защото това са били единствените вероятни комбинации.

" От тази позиция смятам, че нашите гласоподаватели добре схващат нуждата от това деяние. Ние от своя страна разбираме, че това не може да е трайна политическа формула и че би трябвало да се търси излизане от нея. За страдание, идващият парламент надали ще даде такава опция ", предвижда Иванов.

Той е на мнение, че би трябвало да се работи за изцяло преконфигуриране на цялата политическа сцена: " Така че Демократична България, с изключение на явяването на тези избори, чакам в идващите дни да разгласи желанието си по какъв начин ще се разполага в център-дясното пространство, с оглед реконструирането на цялостния политически пейзаж. "

Христо Иванов посочи, че от Демократична България още не са определили листите и водачите им за идните парламентарни избори на 2 октомври, като посочи, че реденето на листи в Демократична България е комплицирано - поради съществуването на три обособени политически обединения в обединението.

Съпредседателят на Демократична България предизвестява, че има значителен риск страната да попадне в серпантина от предварителни избори:

" Социологията от доста месеци дава ясна картина на непоклатимост и леко повишение на поддръжката към Демократична България. Въпросът не е в нашия резултат самичък по себе си. Въпросът е какво ръководство може да чакаме да бъде излъчено в идващия парламент. Не съм оптимист, че ще има лесна формула и това е източник на огромно безпокойствие за нас. "

Според Христо Иванов въпросът е не политиците, а насъщните ползи на България да активизират електората. Той посочи, че упованието политическата класа сама да създаде нещо, без да има ясно волеизявление от жителите, към този момент четири Народното събрание демонстрира, че не дава резултат.

" Мисля, че е време да спрем с опитите. Виждаме пагубен резултат - неуспех след неуспех, след неуспех. Наистина е време да спрем популистките опити и да се гласоподава за политически обединения, които в действителност могат да предложат трайна визия за страната ", сподели съпредседателят на Демократична България.

Христо Иванов акцентира, че е значимо хората да схванат, че в последна сметка гласоподават за себе си, а не за политици.

" Гласуването за Демократична България е гласоподаване за редовно рационално държание. Ние предсказахме, че ръководещата коалиция е заредена с прекалено много фактори, които ще доведат до нейния бърз разпад. (...) Дадохме формула по какъв начин България да има ръководство, което да може да се оправи с следствията от войната и справяне с корупцията. Не бяхме чути ", съобщи още той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР