Честите избори, неформиране на правителство, закъснение при приемането на нормативните

...
Честите избори, неформиране на правителство, закъснение при приемането на нормативните
Коментари Харесай

ИПИ посочиха рисковете за изпълнение на мерките в Плана за възстановяване

Честите избори, неформиране на държавно управление, забавяне при приемането на нормативните актове, липса на поддръжка за избрани промени. Това са част от рисковете за несъблюдение на ограниченията по Плана за възобновяване, споделиха от Института за пазарна стопанска система.

В показан отчет за получените милиард и 370 милиона евро институтът показва, че в риск също е и неналичието на потенциал в администрацията за подготовка и ръководство на капиталови планове.

Петя Георгиева уточни, че промени би трябвало да бъдат направени. 

„ Това е най-големият проблем. Ние можем 99% от проекта да го осъществим отлично и да има 1%, който не можем да осъществим заради избрана причина. Всъщност всичкище страдат. Комисията заесга няма случай, в който да изплати отчасти за отчасти осъществяване на промени или планове. Видяхме с първото заплащане, че един план трябваше да стартира, само че той сподели проблеми, а точно тетра мрежата на Министерство на вътрешните работи. Проектните опасности в действителност са много съществени и би трябвало да бъдат адресирани в точния момент. Важно е да се случват нещата бързо и в точния момент, а не да ес оставят.

Според ИПИ неизпълнена промяна е неприятен сигнал към Европейска комисия, тъй като по този начин се демонстрира неустановеност за осъществяването на поетите задължения. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР