Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители

...
Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители
Коментари Харесай

Борисов със специално поздравление към учениците


Честит първи образователен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, триумф и спокойни дни! В изискванията на неотслабващ ковид ще се появят проблеми и тематики, които убеждавам Ви ще решаваме дружно, търсейки най-верните решения. Това написа министър председателят Бойко Борисов във Facebooko.

Ето какво още съдържа постът му във връзка 15 септември :
Не мога да не отбележа, че в една непривична и необикновена обстановка, българската просветителна система се оправи по един заслужен метод в изискванията на зараза. Въвеждането на образованието от отдалеченост в електронна среда сигурно не беше лесно, само че най-важното е, че образователната година, изпитите и матурите завършиха сполучливо. Учители и възпитаници , шефове и родители – всички участваха в процеса и потвърдиха, че когато работят дружно, триумфът е обезпечен.

През идната образователна година сигурно ще има още доста провокации, само че съм сигурен, че ще се намират най-хубавите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим метод децата да бъдат в своята естествена среда – на учебно заведение, дружно със своите учители и другари. За първи път от половин година насам децата ще посещават учебно заведение. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родители те, създалата се обстановка не беше лесна. Сега всички би трябвало да бъдат деликатни и да съблюдават рекомендациите на експертите. Те са значими и не би трябвало да се подценяват. Вирусът е още измежду нас, случаите в света не понижават.

Продължаваме политиката за увеличение на учителските заплати. И през новата година растежът ще е над 15%. Така ще осъществим поставените цели при започване на мандата за двойно нарастване на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да поставяме старания в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дълготраен проект е образованието и вложенията в него! На добър час на всички!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР