Честит 24-ти май – Ден на българската азбука, просвета и

...
Честит 24-ти май – Ден на българската азбука, просвета и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Нека помним, че няма нищо по-силно от знанието и неговата хранителница – писмеността

Честит 24-ти май – Ден на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, написа в профила си във Facebook номинираната за ротационен министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. В своя пост тя благодари на учители и преподаватели за скъпия труд, професионализъм и мощен дух, както и на учените, създателите, културните и просветни дейци за творчеството и себеотдаването им. На студентите и учениците Мария Габриел пожелава сила, блян към познания и нови хоризонти.



Днес с благодарност се прекланяме пред живота и делото на настойниците на Европа - Светите братя Кирил и Методий, отбелязва Габриел. И прибавя, че те и техните възпитаници са ни дали буквите, с които стартира нашето познание. Знание и за още 300 милиона души по света, отбелязва тя.

Нека помним, че няма нищо по-силно от знанието и неговата хранителница – писмеността, написа Габриел. И добавя, че те са нашата история, настояще и бъдеще.

В различен собствен пост в обществената мрежа Габриел поздравява и Георги Господинов, чийто разказ „ Времеубежище ” завоюва влиятелната литературна премия " Букър ". Тя отбелязва, че това е първият български създател и книга, отличени с премията. Пожелавам романът „ Времеубежище ” да събира многочислена читателска публика, а на създателя – нови триумфи и креативно ентусиазъм, написа Габриел.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР