Чести спирания на Централната компютърна система са основен риск за

...
Чести спирания на Централната компютърна система са основен риск за
Коментари Харесай

Некадърността на Георги Търлеков: Опасност за Българския Спортен Тотализатор

Чести прекъсвания на Централната компютърна система са главен риск за съществуването на сдружението.  

Българският Спортен Тотализатор (БСТ) е институция с дълга история и значима роля в спортния живот на България. Въпреки това, под управлението на Георги Търлеков, изпълнителният шеф на БСТ, организацията е изправена пред съществени проблеми, които заплашват освен нейната известност, само че и съществуването ѝ.

Честите отпадания на Централната Компютърна Система (ЦКС)

Един от най-сериозните проблеми, зародили под управлението на Търлеков, са честите отпадания на Централната Компютърна Система (ЦКС). Тази система е гръбнакът на БСТ, осигуряваща безпроблемното действие на игрите и услугите, предлагани от тотализатора. Всеки път, когато ЦКС отпадне, това води до безпорядък и неудобства чиновниците и участниците, които не могат да валидират своите залози или да ревизират резултатите. Такива спирания освен подкопават доверието на играчите, само че и основават обилни финансови загуби за организацията. Към момента ЦКС на БСТ не работи и от централана не прецизират по кое време ще бъде възобновена функцоналността. Тази отпадания към този момент станаха съвсем всекидневие – разяснява касиерка.  

Заедно стова стопират да фунционират и терминалите за продажби

Друг значителен проблем, обвързван с ръководството на Търлеков, е постоянно прекъсването на работата на терминалите за продажби. Тези терминали са основни за генерирането на доходи, защото те са главният способ за продажба на лотарийни билети и други артикули на БСТ. Спирането им води до загуба на доходи и основава неудобства за потребителите, които са принудени да търсят различни способи за присъединяване. Това освен понижава приходите, само че и основава отрицателен имидж на организацията, като я показва като ненадеждна и неефективна.  

Цялостен риск за работата на сдружението

Неспособността на Търлеков да ръководи дейно БСТ съставлява повсеместен риск за работата на сдружението. Честите механически проблеми и неналичието на съответни решения подкопават доверието на клиентите и сътрудниците. Цялостната му цифрова и книжовна неначетеност слагат под риск действието на БСТ като хазартен оператор.  

Освен това, тези проблеми могат да имат дълготрайни последствия, в това число понижаване на средствата, които БСТ генерира за подкрепяне на спорта в България. Това би било тежък удар за спортната общественост в страната, която разчита на тези средства за развиване и поддръжка.

Георги Търлеков, изпълнителен шеф на Българския Спортен Тотализатор, се оказва некадърен да се оправи с провокациите, пред които е изправена организацията. Честите отпадания на ЦКС и прекъсването на работата на терминалите за продажби са единствено част от проблемите, които демонстрират неналичието на подготвеност и дейно ръководство. Тези дефекти съставляват сериозен риск за бъдещето на БСТ и за спорта. По метода на работа на този „ специалист “ излиза, че задачата му е не да развива БСТ, а да поетапно да го унищожава. В чии интерес е това остава да гадаем.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР