Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими щети върху

...
Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими щети върху
Коментари Харесай

Диетологът предупреждава: Този продукт провокира сериозни заболявания

Честата консумация на чипс може да нанесе непоправими вреди върху здравето ни. Чипсът може да съдържа канцерогени, които предизвикват деменция и малоумие, предизвестява диетологът Елена Соломатина .

Тя показва, че чипсът има единствено празни калории, Класически пакет чипс със сол съдържа 158 калории, само че вътре няма  витамини или минерали. Наличието на сол в него може да „ токсини “ тялото с натрий, което спомага за развиването на хронично високо кръвно налягане и по този начин усилва риска от поява на исхемична болест на сърцето, инсулт и инфаркт.

Ранното стареене , което се демонстрира с бръчки по кожата, ранното намаляване на тялото е резултат от пърженето на чипса в масло. Освен това маслото не постоянно се сменя след първата партида “, споделя Соломатина. Лекарят предизвестява, че по време на пържене в остаряло масло в чипса се образуват канцерогени , огромен брой свободни радикали, които унищожават сърдечно-съдовата система , водят до деменция.

Специалистът поучава да не ядете чипс повече от един път месечно и предлага да го приготвяте вкъщи в рафинирано растително или зехтин, като го сменяте след всяка порция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР