Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз покани министрите на

...
Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз покани министрите на
Коментари Харесай

Ускоряват влизането ни в Шенген след среща в Прага на 13 септември

Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз предложения министрите на вътрешните работи на България, Хърватия и Румъния на 13 септември в Прага, с цел да обсъдят присъединението на трите балкански страни към Шенгенското пространство, заяви SchengenVisaInfo.com с позоваване на румънския народен представител Рареш Богдан, написа offnews.bg.

„ Чешкият вицепремиер и министър на вътрешните работи Вит Ракушан, съобщи преди няколко минути в комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент, че една от упоритостите на чешкото председателство на Европейски Съюз е да форсира процедурите във връзка с присъединението на Румъния, България и Хърватия “, уточни Рареш Богдан на стената си във Фейсбук.

Освен това Ракушан е добавил, че би трябвало да се вземат ограничения Румъния и България, които са изпълнили всички механически условия от 2011 година насам, да могат да се възползват от този статут, като акцентира, че всичко зависи от втория кръг на полемиката, който е плануван за края. от този месец.

Германският канцлер Олаф Шолц към този момент разгласи по-рано, че поддържа присъединението на България, Хърватия и Румъния към Шенгенската зона, като добави, че тези три страни са изпълнили всички условия, с цел да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство, като в същото време предложи, че Европейски Съюз запълва оставащите пропуски.

" Благодаря ти; чакаме съответни неща! Румънците са похарчили големи средства за защита на границите; те дават отговор на техническите критерии от 2011 година, тъй че задържането им на вратата е незаслужено, да не приказваме, че е аморално. Унгария, най-евроскептичната държава-членка, в случай че би трябвало да бъдем елегантни, е в Шенген, а Румъния, най-европтимистично настроената, не е “, добави Рареш Богдан.

Съветът по правораздаване и вътрешни работи, на който може да бъде разисквано присъединението на България и Румъния към Шенген, е плануван за 13 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР