Чешкото правителство нареди баровете, ресторантите и клубовете да бъдат затворени

...
Чешкото правителство нареди баровете, ресторантите и клубовете да бъдат затворени
Коментари Харесай

Чехия затваря заведения и училища заради COVID-19

Чешкото държавно управление подреди питейните заведения, заведенията за хранене и клубовете да бъдат затворени от на следващия ден, а учебните заведения да преминат на отдалечено образование в миг, когато има внезапно повишаване на случаите на ковид, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

До началото на септември броят на заразяванията с вируса в Чехия беше към 25 000, само че от този момент внезапно набъбна и към този момент наближава 120 000. Смъртните случаи надвишават 1000. Болниците стартират да усещат този напън, откакто броят на пациентите се удвои от началото на октомври до над 2000, написа Българска телеграфна агенция.

" Приоритетът е лечебните заведения да могат да се оправят със забележителното нарастване на инфектираните пациенти ", сподели министър-председателят Андрей Бабиш. 

От на следващия ден до 3 ноември се затварят всички питейни заведения, заведения за хранене и клубове, не разрешава се потреблението на алкохол на публични места, постанова се ограничаване от най-много шест индивида за публични събирания и се вкарва наложително носене на маски на спирките на публичния превоз.

Училищата ще бъдат затворени до 2 ноември и ще преминат на онлайн образование. Единствено ще останат отворени учебни заведения за децата на лекари, медицински сестри и хора, работещи в избавителните служби. Очаква се учебните заведения да бъдат отворени на 2 ноември, само че другите ограничения ще бъдат разхлабвани според от епидемиологичната обстановка. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР