Чешкият президент Петр Павел сравни Русия с Ислямска държава, а

...
Чешкият президент Петр Павел сравни Русия с Ислямска държава, а
Коментари Харесай

Европа е потресена от обезглавяването на украински военнопленник: Варварство!

Чешкият президент Петр Павел съпостави Русия с Ислямска страна, а естонският министър-председател Кая Калас непосредствено разгласи Русия за терористична страна.

„ Руските въоръжени сили към този момент са направили редица документирани жестокости на територията на Украйна. Ако се удостовери достоверността на записания на видео безчовечен акт, съветските бойци ще застанат на страната на Ислямска страна. Трябва уверено да осъдим това. “ - написа Петр Павел в Туитър.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски жигосах „ съветските зверове “, откакто в съветските обществени мрежи се появи видео, за което създателят написа, че демонстрира обезглавяването на украински военнопленник.

„ Когато си мислим за терористи, би трябвало да ни идват на разум съветските бойци. Русия е терористична страна. Вагнер е терористична организация. Терорът постоянно е бил надълбоко затвърден в арсенала на Червената войска и той продължава да живее - разпадането на Съветския съюз не промени нищо. “ - написа Кая Калас в Туитър.

Европейски Съюз съобщи, че в случай че фрагментите се потвърдят, те са " още едно брутално увещание за нечовешкия темперамент на съветската експанзия ".

" Европейски Съюз удостоверява твърдия си ангажимент за заблуждение под отговорност на всички причинители и съучастници на военни закононарушения, осъществени по отношение на войната в Русия ", съобщи говорителката на Европейски Съюз Набила Масрали. Брюксел не разполага с информация за достоверността на видеото, добави тя.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в Туитър, че е " покъртен от зверското видео ", а Франция осъди варварския акт и " непоносимото посягане върху човешкото достолепие ".

Високопоставени украински представители възобновиха апелите за премахване на Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където тя е непрекъснат член.

" Абсурдно е, че Русия, която е по-лоша от ИДИЛ, ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", написа външният министър Дмитро Кулеба.

Русия извършва ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за месец април.

Михайло Подоляк, политически консултант на Зеленски, предизвести против " всевъзможни опити за намиране на компромис с терористите ".

Русия би трябвало да бъде изолирана от останалия свят, сподели той. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР