Чешкият президент Петър Павел заяви, че републиката отдавна подкрепя необходимостта

...
Чешкият президент Петър Павел заяви, че републиката отдавна подкрепя необходимостта
Коментари Харесай

Президентът на Чешката република поиска реформи в ООН

Чешкият президент Петър Павел съобщи, че републиката от дълго време поддържа нуждата от промяна на Организация на обединените нации, само че тя може да бъде осъществена единствено в границите на самата организация. Така президентът реагира на страницата си в обществената мрежа X на апела на министъра на защитата на републиката Яна Чернохова за излизане от Организация на обединените нации в отговор на последната резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации за ситуацията в Близкия изток, в която липсва наказание на тероризма и палестинската радикална формация Хамас.


" Преди няколко седмици по време на диалозите в Ню Йорк подчертах, че Чешката република от дълго време поддържа промяната на Организация на обединените нации, в това число на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Тя може да бъде направена единствено от вътрешната страна [ в организацията], " сподели президентът. " Въпроси като устойчивото развиване, изменението на климата, отбраната на правата на индивида и други [критични въпроси] би трябвало да бъдат обсъждани в границите на тази световна платформа, тъй че откритите решения да бъдат наложителни за всички ".

Чешкият министър-председател Петр Фиала на собствен ред осведоми, че републиката ще продължи да отстоява позициите си в Организация на обединените нации и да убеждава другите страни, че те са верни.

По-рано чешкият министър на защитата прикани републиката да се отдръпна от Организация на обединените нации поради резолюцията на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации за обстановката в Близкия изток. Според нея " няма причина Чешката република да остане в организация, която поддържа терористи ". Политикът напомни многото цивилни жители, убити от бойци на Хамас в Израел. Според нея нападението на радикалите против страната е равностойно на терористичните офанзиви против Съединени американски щати от 11 септември 2001 година, осъществени от ислямистката формация " Ал Кайда "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР