Чешкият бизнесмен Петр Келнер купува БТВ, съобщава money.bg, по информация

...
Чешкият бизнесмен Петр Келнер купува БТВ, съобщава money.bg, по информация
Коментари Харесай

Чешкият бизнесмен Келнер купува БТВ

Чешкият предприемач Петр Келнер купува БТВ , оповестява money.bg, по информация на PPF Group, договорката е публично доказана.

" Придобиването на CME с нейните медийни активи в пет европейски страни ще добави и ще укрепи нашите телекомуникационни интервенции в Централна и Източна Европа . Целта ни е да използваме естествените синергии сред основаването на наличие и неговото разпространяване за по-нататъшно развиване на телекомуникациония и медиен бизнес на групата. CME е здрава и добре ръководена организация и нямаме желание да вършим обилни промени ", изяснява Келнер.

Сделката, която включва и българската телевизия е за 2,1 милиарда $ в брой , оповестиха двете компании в неделя.

" Радваме се, че групата PPF , с водещ опит като оператори на компании в доста промишлености, споделя нашата позиция за смисъла на локалното наличие и способността му да притегля необятна публика към малкия екран ", обявиха Майкъл Дел Нин и Кристоф Мануш, изпълнителни шефове на CME.

Филиалът на PPF ще заплати 4,58 $ за акция в брой на акционерите на CME , която ръководи малките екрани в Чехия, България, Румъния, Словакия и Словения. " Най-големият акционер на компанията, AT&T Inc, се съгласи да гласоподава в поддръжка на транзакцията ", се споделя в известие на CME.

Според словашки медии, интерес към договорката е имало и от американската компания Discovery, само че в последна сметка се отхвърля от наддаването. Единствен претендент остава PPF , която през предходната година получи позволение от европейските регулатори да придобие българската " Нова броудкастинг груп ".

Сделката бе спряна от българската Комисия за защита на конкуренцията и притежател на групата към Нова телевизия станаха Кирил и Георги Домусчиеви.
 Домусчиев купува
Домусчиев купува " Нова телевизия " за 185 милиона евро

Комисия за защита на конкуренцията позволи договорката за Нова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР