Чешките опозиционни партии, които спечелиха мнозинство в парламента след изборите

...
Чешките опозиционни партии, които спечелиха мнозинство в парламента след изборите
Коментари Харесай

Чешките опозиционни партии ще намалят бюджетния дефицит през 2022 г.

Чешките опозиционни партии, които завоюваха болшинство в Народното събрание след изборите по-рано този месец, ще преработят бюджета за 2022 година, с цел да понижат планувания недостиг под 300 милиарда крони (13.72 милиарда долара), оповестява Reuters.

Петър Фиала, водач на десноцентристката коалиция " Заедно ", която победи ръководещата партия " АНО " на премиера Андрей Бабиш на изборите от 8 октомври и възнамерява да образува ново държавно управление с групата " Пирати/Кметове ", съобщи, че ще отхвърлят бюджетните проекти на досегашната администрация. Това значи, че е малко евентуално бюджетът да бъде утвърден преди края на годината, което значи, че страната ще работи с краткотраен, който ще ограничи разноските. Фиала сподели, че краткотрайният бюджет няма да сътвори проблеми, в случай че е в действие за два месеца.

Правителството на Бабиш предложи недостиг от 376.6 милиарда крони за 2022 година, сходно на рекордния през предходната година след началото на пандемията от ковид. Разходите останаха на високо равнище и през тази година.

" Дефицит като този не е вероятен ", сподели Фиала. " Трябва да разчитаме на краткотраен бюджет, само че, несъмнено, в полза на всички е новият бюджет да бъде признат допустимо най-скоро. " Според него измененията могат да се създадат в границите на няколко седмици. На въпрос дали дефицитът през 2022 година би могъл да бъде под 300 милиарда крони Фиала сподели, че би желал министерствата да търсят оперативни икономии от към 6%, което съгласно него може да понижи недостига с съвсем 100 милиарда Той изясни, че бъдещото държавно управление не желае да покачва налозите.

Правителството на Бабиш беше изправено пред рецензии за увеличението на бюджетния недостиг и държавния дълг за сметка на понижение на налога върху приходите и повишение на пенсиите и заплатите в обществения бранш в допълнение към разноските за пандемия.
Предаването на властта се бави
В момента се усложнява предаването на властта в страната, тъй като президентът Милош Земан, който беше признат в болница, не е в положение да извършва своите функционалности. Това е сериозен проблем, защото от президента се чака да уточни нов министър-председател. Затова чешкият Сенат е задействал процедура, съгласно която президентските пълномощия се трансферират на настоящия министър председател Андрей Бабиш и на ръководителя на долната камара на Народното събрание Радек Вондарчек.

В случай че президентските пълномощия се трансферират на Бабиш, упованията са той да разпореди изследователски мандат за съставяне на държавно управление на водача на " Заедно " Петр Фиала. Политическата групировка към този момент договаря с чешката " пиратска " партия и с партията STAN за по-широка парламентарна поддръжка.

Чешките опозиционни партии, които завоюваха болшинство в Народното събрание след изборите по-рано този месец, ще преработят бюджета за 2022 година, с цел да понижат планувания недостиг под 300 милиарда крони (13.72 милиарда долара), оповестява Reuters.Петър Фиала, водач на десноцентристката коалиция " Заедно ", която победи ръководещата партия " АНО " на премиера Андрей Бабиш на изборите от 8 октомври и възнамерява да образува ново държавно управление с групата " Пирати/Кметове ", съобщи, че ще отхвърлят бюджетните проекти на досегашната администрация. Това значи, че е малко евентуално бюджетът да бъде утвърден преди края на годината, което значи, че страната ще работи с краткотраен, който ще ограничи разноските. Фиала сподели, че краткотрайният бюджет няма да сътвори проблеми, в случай че е в действие за два месеца.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР