Чешки учени откриха лаборатория за експериментиране с отглеждането на храна

...
Чешки учени откриха лаборатория за експериментиране с отглеждането на храна
Коментари Харесай

Чешка лаборатория отглежда горчица за Марс

Чешки учени откриха лаборатория за изпробване с развъждането на храна за среда с рискови условия и липса на вода като Марс, предава Евронюз, представени от БГНЕС.
Експериментът „ Марсонавт “ на 29-годишния академик Ян Лукачевич и неговия екип от Пражкия университет по естествени науки е основан на аеропоника - развъждане на растения във въздуха, без почва и с потребление на минимално количество вода.
Растенията израстват хоризонтално от отвесна единица и се подреждат едно над друго, с цел да се понижи пространството. Изследователите опитват с измененията в светлината и температурата, сподели Лукачевич.
Екипът към този момент е съумял да отгледа растението синап за горчица, салата, репички и билки като босилек и мента.
Учените изядоха първата си годишна продукция предходната седмица.
„ Те имат прелестен усет, тъй като порастват в следена среда и ние им предоставяме нужните хранителни субстанции “, сподели Лукачевич.
Ягодите са идната планувана просвета.
Основното преимущество на метода на развъждане е, че той употребява 95% по-малко вода от естественото развъждане на растения и също така икономисва пространство. Което от своя страна може да усили земеделските добиви в региони, наранени от урбанизация и изменение на климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР