Чешката република позволи разделянето на количеството препарат във флаконите с

...
Чешката република позволи разделянето на количеството препарат във флаконите с
Коментари Харесай

Чехия първа счупи стандарта: Разделя всеки флакон с ваксина срещу COVID-19 на шест, а не на пет дози

Чешката република разреши разделянето на количеството препарат във флаконите с ваксина на " Пфайзер/ " Бионтех " против COVID-19 на шест вместо на пет дози, съобщи Ройтерс.

Така здравните управляващи се възползват от в допълнение количество ваксина, сложено във флаконите от производителя.

 Как се стига до огромна имунизация: С Виж още

По общоприетите правила на Европейски Съюз от всеки флакон могат да бъдат изтеглени пет дози от имунизацията, само че специалисти в Съединени американски щати обявиха, че е допустимо да се получи и шеста или даже седма доза.

По-рано тази седмица чешкият министър председател Андрей Бабиш изиска от Европейската комисия да позволи потреблението на това в допълнение количество от имунизацията, с цел да може да бъдат ваксинирани повече хора.

В предписание с вчерашна дата чешкото здравно ведомство дава краткотрайно позволение за евакуиране на спомагателна доза ваксина от всеки флакон, в случай че във флакона има задоволително материал и при прецизно спазване във всяка доза да се съдържа вярното количество препарат.

Посочва се, че цялостният размер на спомагателната доза би трябвало да е разполагаем в един флакон и не може да се събира материал от няколко флакона за приемане на нужното количество за шеста доза. Така има риск от замърсяване, съгласно специалистите.

 Виж още

В Чехия имунизирането против COVID-19 стартира на 27 декември, само че за момента пратките не са задоволителни.

Здравни управляващи оповестиха през днешния ден за рекорден брой от 16 329 нови случаи на ковид в границите на денонощие през вчерашния ден.

Централноевропейската страна с 10,7 милиона население е една от най-тежко засегнатите с сбор регистрирани случаи на болест от 701 622 и 11 429 умряли.

Белгия също се пробва да ускори имунизационната акция, като обмисля да усили времето сред първата и втората доза от имунизацията. Намерението е по този начин да бъдат ваксинирани двойно повече хора на фона на дефицита на нужните количества от имунизацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР