Чесънът (Алиум сативум) е растение с много доказани лечебни свойства

...
Чесънът (Алиум сативум) е растение с много доказани лечебни свойства
Коментари Харесай

Бабите от Радомирско борят всички вируси с тази РЕЦЕПТА

Чесънът (Алиум сативум) е растение с доста потвърдени лечебни свойства и с право се назовава „ суперхрана “. Той е от дребното билки, употребявани още от древността освен за храна, а и за лекарствено средство.

Употребява се и в научната медицина, като нашата химико-фармацевтична индустрия създава няколко препарата за високо кръвно налягане, атеросклероза и други

В националната медицина се ползва чесъна от незапомнени времена за битка с грип и вирусни инфекции, атеросклероза, като противогнилостно и бактерицидно средство при някои стомашно-чревни инфекции, срещу високо кръвно налягане, като пикочогонно средство, при висок холестерол, астма и други

Радомирското село Долни Раковец от дълго време е фамозно с дългогодишните обичаи в производството на чесън. Поради удобния климат и плодородни почви чесънът става наедрял и благоуханен. Във всяка къща продължава да се сади чесън и локалните хора го ядат заран, обед и вечер, написа zapernik.com.

Бабите в селото от незапомнени времена пазят рецепта за мощен имунитет, която бори вирусите. Хората не престават да ползват рецептата за долнораковско масло, тъй като се смята, че държи вирусите и заболяванията надалеч от вкъщи им.

Рецептата e известна в целия край.

Една глава чесън се смачква и се поставя в паничка, прибавя се оцет и олио (зехтин) и сол. Бърка се до приемане на консистентна примес и се употребява като разядка. При смачкването на скилидките се отделя водороден сулфид и алицин, който работи защитно в тялото. За да намалите чесновия аромат може да комбинирате с магданоз, копър, чай от мента и лимон или мляко.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР