Червеното вино се отразява добре не само на сърцето, но

...
Червеното вино се отразява добре не само на сърцето, но
Коментари Харесай

Изследване: Специалисти препоръчват да пием разнообразни червени вина

Червеното вино се отразява добре освен на сърцето, само че и на храносмилателната система и с цел да извлекат оптималната изгода, феновете му е добре да пият разнообразни сортове , заяви в. " Дейли мейл ".

Различните сортове, даже тези, които не са известни, съдържат разнородни фитохимикали, изяснява Тим Спектър, професор по генетична епидемиология от Кингс колидж, Лондон.

Той  предлага също хората да пият вино като аперитив за по-добър сън, а не да натъртват на него със сирене след вечеря. 

" Разнообразието е значимо. Ако извършите прилика с храната, другите типове грозде значат, че ще подпомагате разнообразни чревни микроби и ще заздравите храносмилателната си система - изяснява проф. Спектър. - Затова не се придържайте единствено към едно вино. Разгледайте, пробвайте стотиците, даже хиляди сортове, които нормално не пием... Всяко от тях може да помогне да подхраните в действителност потребни чревни микроби и да усъвършенства здравето Ви ".

Изследване, ръководено от проф. Спектър през 2019 година, в което вземат участие доброволци от Англия, Съединени американски щати и Белгия,  установява, че хората, които пият алено вино , имат по-разнообразен и по-здрав микробиом. Това не важи за бялото вино. Червеното вино съдържа полифеноли, които са потребни за храносимлателната система и могат да понижат възпаленията, присъщи за по-възрастните.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР