Червеният велможа Иван Модев върти цялата политика на Продължаваме промяната“,

...
Червеният велможа Иван Модев върти цялата политика на Продължаваме промяната“,
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Червен велможа върти политиката на ПП

Червеният придворен Иван Модев върти цялата политика на „ Продължаваме промяната “, разкри единствено пред Lupa.bg източник от обкръжението на Кирил Петков и Асен Василев. Партийният гуру е наследник на Тодор Модев - дълготраен кмет на тогавашния Коларовски регион в София, а след промените  - дълготраен общински консултант от Българска социалистическа партия и регионален шеф на София (от 2005 до 2009 година по времето на Тройната коалиция). Дъщерята на Българска комунистическа партия функционера - проф. Мариела Модева, пък е зам.-министър на туризма.

До 2016-а Иван Модев е началник на Главна дирекция „ Структурни фондове и интернационалните просветителни стратегии “ към Министерство на образованието. Той е назначен във ведомството от Сергей Станишев по време на ръководството на Тройната коалиция, посочи информаторът на Lupa.bg.

Преди това Модев е назначен от Весела Лечева за шеф на Националния център „ Европейски юношески стратегии и начинания – държавна организация, която разпределя европейските пари за младежта.

През 2009 година, по времето на ръководството на ГЕРБ, Иван Модев е назначен още веднъж за шеф на същото звено от Йорданка Фандъкова след съгласувателния автограф на тогавашния министър-председател Бойко Борисов.

Името на Модев младши е забъркано в скандал, до момента в който татко му е регионален шеф. Тогава негови другари взимат без търг или конкурс един от най-апетитните терени в столицата - градинката пред хотел „ Рила “. През 2017 година още веднъж се чува за него -  аленият придворен Модев е индивидът, провел и провел ромската скица, поради която Брюксел ни наложи наказания.

Публикация в offnews.bg разкрива, че до момента в който Модев е шеф на дирекцията, която пресява плановете по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, са утвърдени три мощно съмнителни плана за интеграция на малцинствата с общо финансиране близо милион и половина лв..

Те се оказват с идентично наличие. В управителните препоръки на трите сдружения, които ги печелят, са едни и същи хора, а компаниите са регистрирани едновременно - през 2015 година, малко след оповестяване на насоките за кандидатстване, като две от тях са регистрирани и на един и същи адрес във Варна. Идентични са и детските градини, в които би трябвало да бъдат изпълнени плановете.

След констатирането на тези притеснителни съвпадения новият тогава министър Меглена Кунева лишава контрола от ръководството на програмата от Модев.



В по-ново време младият правоприемник на остарелия партиец Тодор Модев също прави забележителна кариера - до 12 май 2021 година е шеф на кабинета на последния длъжностен министър на образованието проф. Николай Денков, който остана и титуляр в кабинета „ Петков “, а сега е партиен секретар на „ Промяната “.



Като министър председател Кирил Петков пък назначи на длъжността заместник-министър на туризма сестра му Мариела Модева. Тя е професор по публични връзки и осведомителни науки, дълготраен учител в Университета по библиотекознание и осведомителни технологии и в ЮЗУ „ Неофит Рилски “.

Разпространената от пресцентъра на кабинета нейна биография звучи по този начин: „ От 2019 година до момента е шеф на Института за проучване и развиване на водачеството в осведомителна среда. Била е член на Националния съвет за запазване на недвижимите монументи на културата към Mинистерството на културата, както и консултант на министъра на районното развиване и благоустройството по въпросите на запазване на недвижимите културни ценности; европейски стратегии и планове за развиване на културния туризъм. "

Спестена е обаче тънката детайлност, че през 2019 година госпожата е претендент за евродепутат от листата на „ Българска социалистическа партия за България “, а неин татко е точно Тодор Модев - дълготраен кмет на тогавашния Коларовски регион на столицата преди Десети ноември, а след измененията е дълготраен общински консултант от Българска социалистическа партия и регионален шеф на София - от 2005 до 2009 година по времето на Тройната коалиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР