Червеният кръст заяви, че намаляването на финансирането ще го принуди

...
Червеният кръст заяви, че намаляването на финансирането ще го принуди
Коментари Харесай

Червеният кръст с още съкращения от липса на средства

Червеният кръст съобщи, че намаляването на финансирането ще го принуди да направи спомагателни съкращения, откакто към този момент редуцира 1500 работни места тази година.

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че чака да се наложи да извърши съкращения заради 13% по-малък бюджет за 2024 година от към този момент свития за 2023 година

„ Живеем в ера на намаляващи бюджети “, съобщи генералният шеф на МКЧК Робърт Мардини, като уточни, че прогнозата на организацията е разследване от свиването на бюджетите за филантропична помощ в международен мащаб.

„ Парадоксът “, сподели той пред кореспонденти в централата на МКЧК в Женева, е, че съкращенията " се правят в миг, когато международните филантропични потребности в никакъв случай не са били по-големи ".

През април организацията разгласи, че би трябвало да спести 430 млн. швейцарски франка (474 млн. долара) в международен мащаб до началото на идната година, което ще докара до редуциране на към 1500 работни места в целия свят.

По това време тя съобщи, че съкращенията ще значат, че " най-малко 20 от 350-те места по света ще бъдат закрити ".  Това няма да е задоволително. 

Първоначалната прогноза за 2024 година сподели, че ще би трябвало да понижи бюджета си с още 13% през идната година, сподели тя, като пресметна бюджет от 2,1 милиарда швейцарски франка (2,4 милиарда долара).

Това е спрямо ревизирания бюджет за тази година, който възлиза на 2,4 милиарда

„ Приспособяването към тази икономическа действителност за жалост ще докара до по-нататъшни обилни съкращения на личния състав на някои места ", се споделя в изказване на МКЧК.

Той изрази угриженост " за въздействието, което понижената филантропична помощ ще окаже върху хората, преживяващи въоръжени спорове и принуждение ".

Пълното световно влияние на съкращенията ще бъде известно едвам откакто бюджетните проекти за 2024 година бъдат приключени през ноември, само че МКЧК съобщи, че към този момент знае, че в централата му в Женева ще би трябвало да бъдат съкратени към 270 длъжности от общо 1400 души, които понастоящем работят там.

Запитан за съкращенията, които се чакат на място, Мардини призна, че те евентуално ще бъдат „ обилни “.

Преди съкращенията, оповестени тази година, в МКЧК работеха към 20 000 чиновници, разпределени допълнително от 100 страни.

Международният комитет на Червения кръст, който е учреден преди 160 години, е изправен пред няколко едновременни провокации, като редица обещания не са изпълнени, даже когато разноските са нарастнали повече от предстоящото заради инфлацията, и небалансираното концентриране върху Украйна за сметка на други спорове.

По-рано тази година тя съобщи, че от 10-те ѝ най-големи интервенции - Афганистан, Демократична република Конго, Етиопия, Ирак, Нигерия, Сомалия, Южен Судан, Сирия, Украйна и Йемен - единствено Украйна наподобява ще бъде изцяло финансирана тази година.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР