Червените боровинки намаляват риска от хронични инфекции на пикочните пътища,

...
Червените боровинки намаляват риска от хронични инфекции на пикочните пътища,
Коментари Харесай

Червените боровинки намаляват хроничните инфекции на пикочните пътища

Червените боровинки понижават риска от хронични инфекции на пикочните пътища, удостоверява научно проучване, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.
Около 60 % от дамите над 18 години страдат от инфекции на уринарния тракт. Около 30 % имат хронични недоволства два или три пъти годишно.

При децата алените боровинки могат да редуцират инфекциите с повече от 50 %.

За първи път има консенсус за това, че продуктите от червени боровинки - сиропи, капсули, таблетки - работят измежду една група хора. Сред тях са и тези, които страдат от инфекции поради претърпени хирургически интервенции, сподели Джаклин Стивънс, старши преподавател по публично здраве в медицинския лицей на университета Флиндърс в Австралия.

Научното проучване обгръща близо 9000 души.

Инфекциите могат да обиден всеки, само че са по-често срещани при дамите поради спецификите на анатомията. Освен болки инфекциите могат да доведат и до затруднения.

Авторите акцентират, че приемът на червени боровинки е за предварителна защита. " Ако не можете да решите казуса, би трябвало да се предприеме друга терапия. "

Изследването не прецизира коя е съвършената доза за предварителна защита за възпаление. Освен банкет на артикули от червени боровинки се предлага и пиянство на доста вода, съобщи Българска телеграфна агенция.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Кокрейн ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР