Черноморският регион - дестинация за устойчиви местни и транснационални туристически

...
Черноморският регион - дестинация за устойчиви местни и транснационални туристически
Коментари Харесай

Черноморският регион генерира 63 млрд. долара от туризъм

„ Черноморският район - дестинация за устойчиви локални и транснационални туристически артикули ” е тематиката на единадесетия туристически конгрес, който се открива през днешния ден в курорта „ Св. Св. Константин и Елена “. Организатори на събитието са Варненската туристическа камара, Община Варна и Министерството на туризма.

Черноморският район съставлява пазар с над 330 млн. консуматори и общ вътрешен артикул от близо три трилиона щатски $. Регионът е измежду най-големите и значими генериращи пазари в туризма. Според статистическите данни растежът на приходите от туризма за 2017 година отбелязва 12 % покачване по отношение на миналата година. Само през 2017 година районът е посетен от над 118 млн. туристи, а приходите надвишават 63 млрд.щ.долара.

Посоката за развиване на туризма в района е основаване на взаимен Балкански туристически маршрут, целящ промотиране и основаване на комбинирани туристически пакети за Далечния Изток.

Във форума ще вземат участие 14 общини и 12 висши образователни заведения, туристически комплекси, туроператори, хотелиери, ресторантьори и други. Очакват се още представители на посолствата в Южна Африка и Азербайджан. Доклади и презентации ще изнесат изтъкнати учени и специалисти в туризма, оповестяват от Варненската туристическа камара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР