Черногорският специалист Игор Колакович разкри каква е истината за раздялата

...
Черногорският специалист Игор Колакович разкри каква е истината за раздялата
Коментари Харесай

Игор Колакович: Не съм уволнен, обстановката в Иран е сложна

Черногорският експерт Игор Колакович разкри каква е истината за раздялата с иранската волейболна федерация.
 Иран остана без селекционер

" Четиригодишният ми контракт би трябвало да завърши на 1 септември 2020 година, след Олимпийските игри. След тази дата трябваше да се насоча към нови провокации, най-вече на клубно равнище. След квалификационните шампионати за Олимпийските игри с щаба направихме проект за новия сезон. Поради експлоадирането на COVID-19, ФИВБ отсрочи Волейболната лига на нациите. Преди няколко дни Олимпийските игри също бяха отсрочени. Тогава стана ясно, че няма да се организират надпревари до края на моя договор. Г-н Амир Хошабар, тийм мениджърът на иранската федерация, изясни какви са проблемите, които имат в тези сложни времена. Обстановката след експлоадирането на COVID-19 в Иран, както и в другите страни по света, е комплицирана. Бюджетът също страда от ситуацията. Така че президентът на федерацията господин Даварзани изиска да прекратим връзките си по взаимно единодушие. Разбира се, аз се съгласих, тъй като нямаше друго рационално решение. Те ще би трябвало да продължат да ми заплащат заплати, даже и да не върша нищо до края. Това значи, че не съм уволнен, контрактът не беше преустановен - направихме го по рационален и разумен метод поради събитията. Досега имах страхотни връзки с иранската федерация и се надявам да завърша съдействието си по този метод ", споделя Колакович.

Колакович бе отпред на " персите " от февруари 2017 година, когато размени аржентинеца Раул Лосано. С него иранският отбор завоюва азиатското състезание предходната година и се класира на Олимпийските игри в Токио.
 Пламен Константинов и Радо Стойчев в спор кой да води националния тим на Иран

През уикенда известният колумнист Джан Лука Пазини разгласи кои са кандидатите за селекционер на Иран. Сред тях са и някогашните старши треньори на " лъвовете " Пламен Константинов и Радостин Стойчев, както и италианците Лоренцо Бернарди и Фернандо Де Джорджи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР